自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

Jm們返工有冇豬同事,如果有有啲乜嘢豬事情發生過?
我公司最近幾個月嚟咗個豬同事,40歲人連自己嘅事都好似未能夠處理好感....就連用微波爐都可以禁錯制,影印機教咗10次都係唔識印雙面

HSNanny    發表於 19-1-18 17:30
tansyneko    發表於 19-1-18 14:56

禁止訪問

珍珠宮

cinda72. 發表於 19-1-17 00:47
小事黎既啫
我遇過件,直頭比佢ko,仲係秒殺果隻
叫佢幫新同事去銀行申請d野 ...

睇完你呢段真係瞓著覺都笑醒

Poyau    發表於 19-1-17 13:57

禁止訪問

男爵府

小事黎既啫

我原本有啲sad,忽然笑到收吾到聲

大宅

小事黎既啫

佢講笑啫,唔會係真嘅

禁止訪問

複式洋房

小事黎既啫

嘩你呢個都真係好誇張,不過我個同事都唔弱....你嗰個都有老實不客氣話你知係亂咁填...我個豬同事直情係講完大話俾人識破左都可以繼續兜

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

艾草溫溫 發表於 19-1-17 00:43
我公司最近幾個月嚟咗個豬同事,40歲人連自己嘅事都好 ...

以前有,不過大家都認為佢係扮豬。 第一日返工清潔嬸嬸,叫我唔好用玻璃杯或瓷杯。佢話佢會打爛,我話聽日換過膠嘅。當日收工已經打爛咗。
飯盒畀佢叮, 唔知點解佢可以將蓋同盒都會叮到變形。教咗佢聽幾耐都係咁。 短時間我已經換咗好多個飯盒。 到後來,全部人一係食杯麵 、便當或外賣,冇再勞煩佢。
有一個負責過膠,畀佢過,會過到攝咗落機裏面或皺曬,最後我哋自己過

tsung    發表於 19-1-17 19:21
Poyau    發表於 19-1-17 13:58
月光很美麗☺

禁止訪問

2019勳章

複式洋房

最慘嘅係成日做錯事做又做得唔好,但有成日沖出嚟乜都話幫手,最後越幫越忙
就好似上星期要大夥兒約食飯,食邊間一早揀好晒,搵人book枱,佢就自己話要做book枱嗰個。
到最後食飯嗰晚,原來佢係冇book到嘅,原因係佢唔知道應該book邊間分店.......但係間野係喺港九新界各有一間,而我哋係喺港島區嘅,仲要其實商量食咩嘅時候已經有講明係去邊間食......

最後由於冇book枱當然無位啦.....我哋去咗大排檔打冷,而佢都要繼續不停喺度解釋點解無book,不停逐個人問明唔明佢

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-1-17 00:59
以前有,不過大家都認為佢係扮豬。 第一日返工清潔嬸嬸,叫我唔好用玻璃杯或瓷杯。佢話佢會打爛,我話聽日 ...

我都覺得佢似扮豬,清潔嬸嬸做開清潔正常應該熟手技工冇咁易打爛野掛。

我以前舊公司都如果一個清潔嬸嬸極度扮豬,最好笑係我聽到佢問老細點解唔請多幾個人做清潔,成個辦公室都唔係好大佢竟然可以話一日抹唔晒,洗野又洗得唔乾淨勁油好似冇用過洗潔精洗咁,因為公司係做批發,有時會有啲紙類嘅嘢需要幫手摺下先掉得,100件可能一日淨係接到10件。然後直到佢冇做老細請咗另一個清潔嬸嬸返嚟,做同一樣野清潔嬸嬸話好輕鬆好快做完接野都係半個鐘內就完成我就開始諗起佢一定係扮豬

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

艾草溫溫 發表於 19-1-17 01:06
我都覺得佢似扮豬,清潔嬸嬸做開清潔正常應該熟手技工冇咁易打爛野掛。

我以前舊公司都如果一個清潔嬸嬸 ...

好可憐。
我講同佢哋做同事
月光很美麗☺

珍珠宮

cinda72. 發表於 19-1-17 00:51
佢係第一個可以秒殺我既人,佢既答案殺我一個措手不及,直頭係iq博士果隻,有隻烏鴉飛過,仲有一點點跟尾 ...

之後點,要重新申請啦?

超級版主

2019勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

小事黎既啫

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

小事黎既啫

除左噴血, 真係無乜反應可以再有

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

艾草溫溫 發表於 19-1-17 00:43
我公司最近幾個月嚟咗個豬同事,40歲人連自己嘅事都好 ...

唔只一個..

仲要唔低級

仲要有其他人開會食飯,口不擇言
請更年期大媽唔好追擊我, 高抬貴手

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有個新同事,40+,叫佢去某一間房攞個盒(個盒寫明係 XXXXX)
等咗佢半個鐘都唔見人,於是叫另一位同事搵佢(真心以為佢唔舒服,暈咗咁),點知同事去到,見佢坐咗响暑望天花板,問佢發生乜事,佢答 : 唔見個盒,只見到一個細細紙箱仔(寫住XXXXX)
!!!!!!!!! 同事即場滴汗

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

艾草溫溫 發表於 19-1-17 00:57
嘩你呢個都真係好誇張,不過我個同事都唔弱....你嗰個都有老實不客氣話你知係亂咁填...我個豬同事直情係講 ...

我果個係,做生意蝕唔緊要架,唔print report出嚟就冇人知
請更年期大媽唔好追擊我, 高抬貴手

侯爵府

回覆樓主:

無論真豬、扮豬嘅隊友,真係無氣理佢!
公司嗰件黎咗4個月,仲成日話「我係新人,乜都唔識,我好無記性㗎⋯」
唉,有時真係唔係話年齡歧視,好心有份工就比心機去做喇,直頭唔想望佢,阻住哂工作進度。

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊