自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

2019新春慶豚圓 2019勳章

禁止訪問

珍珠宮

cinda72. 發表於 19-1-17 14:22
緊係申請過啦
仲要同佢講,身份證號碼必需正確,唔知呢,可以直接問既,明白嗎?
我當時以為教 ...

佢唔係唔知,我覺得係懶,求其囉

禁止訪問

大宅

cinda72. 發表於 19-1-17 00:47
小事黎既啫
我遇過件,直頭比佢ko,仲係秒殺果隻
叫佢幫新同事去銀行申請d野 ...

珍珠宮

cinda72. 發表於 19-1-17 14:28
懶到出汁啦
我超憎佢,人又蠢,但又懶,心頭又高,正宗好食懶飛
佢仲申請 ...

肯定你已經鬧爆佢,咁最後點解決

禁止訪問

2019勳章

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

有, 自己d嘢都唔識做又唔去揾資料. 跟住問人人地會點做, 人地答唔知, 佢係度問返人負責咩工作, 咩都話唔知.

公爵府

2019勳章

cinda72. 發表於 19-1-17 00:47
小事黎既啫
我遇過件,直頭比佢ko,仲係秒殺果隻
叫佢幫新同事去銀行申請d野 ...
是但填都得

珍珠宮

choco_soup 發表於 19-1-17 12:32
我兩個下屬

其中一個有日要離開office 出去做野,但無通知其他人及我呢個上司,我果朝成個傻婆打鑼咁搵佢 ...

我司隻豬亦是!最多同家眷講!

子爵府

我公司有個,唔知是真豬定扮豬。
中年人仕,Office Assistant,來了兩年幾3年,影印 - 唔識,scan - 唔識,出街送信 - 去過十幾廿次都會落錯車出錯站迷路.........不一一詳述,開張中銀票叫佢去入匯豐,佢去到中銀打返黎話,銀行話冇呢個戶口。
我唔知佢究竟識 Assist 乜野。

不過公司同事都是善心人,大家都不願意打爛人地飯碗,冇人出聲投訴。

珍珠宮

1010mum 發表於 19-1-17 15:46
我公司有個,唔知是真豬定扮豬。
中年人仕,Office Assistant,來了兩年幾3年,影印 - 唔識,scan - 唔識, ...

特性是又豬、懒和自私!某程度好醒!

大宅

放錫紙兜入微波爐

珍珠宮

cinda72. 發表於 19-1-17 14:33
打去金管局問,金管局教我打去相關銀行,講該人士已經冇做,要求該銀行出番封信比我,停止對我既騷擾
銀行 ...

如果銀行唔肯出信,應該集齊咩資料俾金管局

大宅

回覆樓主:

我有同事自己唔識講英文, 佢話一隻字都唔會講, 但請咗咗菲律賓姐姐, 每日喺電話好大聲用中文點姐姐做野, 跟住係咁鬧姐姐聽唔明, 最好笑係佢唔係講正常廣東話, 佢係將廣東話歪歪地音, 以為姐姐會明, 成個office同事成日要忍住笑

199707100304    發表於 19-3-25 17:17

寶石宮

2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我公司都有個, 之前啲人都怕左佢走人
就黎到我地新人頂佢唔住

子爵府

2019新春慶豚圓

我試過新人新到唔知比咩佢做
甘就最簡單比個list 佢
叫佢搵番一系列公司既offical 中文名
即是 citibank 中文係花旗銀行 甘樣
佢最後交番黎唔對路