網購天地

跳至
[淘寶] 飯煲

首頁

尾頁

男爵府

回覆 lyh80115 的帖子

師兄, 請問IH壓力煲同IH飯煲有咩分別? 我都係搵緊電飯煲俾工人姐姐用, 壓力煲操作方便嗎? 繁複的我驚姐姐唔識用=白買

男爵府

回覆 彤彤希希 的帖子

請問你個飯煲用緊未呀? 感覺如何呢?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

BBQBB 發表於 19-1-22 13:40
回覆 lyh80115 的帖子

師兄, 請問IH壓力煲同IH飯煲有咩分別? 我都係搵緊電飯煲俾工人姐姐用, 壓力煲操作方 ...

我買嗰個有唔同模式揀,煮飯、煲粥、煲湯、燉肉……等等,每樣有快速、標準、精華,又有壓力選擇。煮飯、煮粥都係撳兩三個掣。

壓力煲有加壓,超過100度,易熟啲;過程中好少蒸氣排出,最後降壓先會排氣。

男爵府

lyh80115 發表於 19-1-22 16:17
我買嗰個有唔同模式揀,煮飯、煲粥、煲湯、燉肉……等等,每樣有快速、標準、精華,又有壓力選擇。煮飯、 ...

好似好正斗喔,係咪可以选唔用压力功能的??咁煮飯到差唔多時,可以加餸一去煮嗎?

珍珠宮

BBQBB 發表於 19-1-22 16:21
好似好正斗喔,係咪可以选唔用压力功能的??咁煮飯到差唔多時,可以加餸一去煮嗎?
...

有個中途加菜功能,但煮飯模式用唔到,好似煲湯、煮肉先得。亦無唔加壓,只可以揀加壓少啲。而家啲新款機有無唔同就唔清楚啦。另外見過千元款式嘅有水冷降壓,快啲完成,快啲有得食。

珍珠宮

BBQBB 發表於 19-1-22 16:21
...

呢款水冷,唔買都睇下
https://item.m.jd.com/product/100000005961.html

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

lyh80115 發表於 19-1-22 16:48
呢款水冷,唔買都睇下
https://item.m.jd.com/product/100000005961.html

愈来愈高端 等我去8下先,唔该晒你啊

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊