美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

hello! 以下所說沒任何造假/廣告純粹個人分享

事源幾個月前開始
我嘅暗瘡問題愈來愈嚴重
不嬲我嘅皮膚狀況都較為吾穩定 (混合性偏乾)

2個星期連條脛都出事
醫生話有機會塗錯野引致敏感發紅疹

好記得6,7年前剛開始接觸化妝品時
我都試過因為吾夠清潔/用錯產品令到暗瘡不受控制地爆發

紅印係之後幾年仲吾係全部退得曬
試過爆到成面瘡出街都吾敢嘅日子後
我真係吾想舊事重演!!!所以我決定開始試下用天然無害嘅護膚產品

比大家睇下呢加情況:沒任何底妝 素照 沒任何effect

在澳洲生活都好幾年啦我,澳洲係green product方面都算普遍 好易搵

我入左一間小店賣clean beauty products嘅 店主對產品成分十分執著

對人身體皮膚沒有傷害先會入貨 剛入門走向天然,去呢啲店比起自己咩都吾識咁過濾亂買更安心

店主建議我停用目前嘅Skincare routine只用佢間店嘅產品一個月睇下成效

一開始我好抗拒 因為我本身打算買1,2支試下先

而且我上星期先去AESOP再入手支 KOL介紹過嘅 b&tea balancing toner...

心認AESOP呢個牌子都吾會衰得去邊 形象好天然

最後佢幫我查下支Toner產品成份表

出乎意料,支野ingredient list 入面有幾樣成分都對人體有害對眼睛同荷爾蒙有影響

最後,我就入手左一套純天然護膚產品細SIZE 試下一個月只用天然沒害產品睇下成效!

(待續...) 反應吾錯先會更新 謝

侯爵府

h01iyin 發表於 19-1-17 13:08
hello! 以下所說沒任何造假/廣告純粹個人分享
事源幾個月前開始
我嘅暗瘡問題愈來愈嚴重

其實有暗瘡時停用產品已經ok , 斷肌食仲有效。PS: 過來人
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

洋房

回覆 SaBB 的帖子

我一塗左有咩護膚品成分吾OK我就會敏感爆痘到一發不可收拾
目前都未搵到一SET 岩自己用嘅SKINCARE
如果今次都搞吾點我可能真係要試下停曬所有護膚一排先~
THX SIS

用戶要求終止服務

其實睇相,未至於"成面暗瘡"....都唔算太嚴重

大宅

其實只用一個月天然野,咪就只會好一排囉
你真係有恆心既,不如直情長期轉用啦
唔係之後你用返普通skincare,可能又會爆過