自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

ssssky 發表於 19-1-23 16:30
想問沙田區 近沙田圍附近有冇? Tks

https://www.scout.org.hk/chi/su/rd/
揀新界東地域

男爵府

小倩 發表於 19-1-27 21:31
https://www.scout.org.hk/chi/su/rd/
揀新界東地域
Tks 想請問7歲應該係小童軍還是幼童軍?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

ssssky 發表於 19-1-27 22:32
Tks 想請問7歲應該係小童軍還是幼童軍?

可以開始排隊報幼童軍
有啲熱門嘅,可能排超過1年

男爵府

參加童軍有什麼益處?

男爵府

小倩 發表於 19-1-27 22:55
可以開始排隊報幼童軍
有啲熱門嘅,可能排超過1年
Tks 我啱啱睇過網頁 係咪每個團都會有唔同野學? ( 因為我見近我果團係有水上活動學 )

男爵府

cerealdrink 發表於 19-1-27 22:58
參加童軍有什麼益處?
我唔知有咩益處 但我囡比較文靜 老師建議我地自己參加童軍 因為學校冇童軍

別墅

sweeticandy 發表於 19-1-17 15:21
我小朋友都係返公開旅.... 活動超多...... 我覺得唔錯...
係坑口.. 地點岩唔岩? ...

可否pm坑口資料

禁止訪問

複式洋房

sweeticandy 發表於 19-1-17 15:21
我小朋友都係返公開旅.... 活動超多...... 我覺得唔錯...
係坑口.. 地點岩唔岩? ...

唔該,我都想要啲資料呀,我小朋友冇乜自信,但個人又鍾意表演,唔知童軍對佢有冇幫助

王國長老

ssssky 發表於 19-1-27 23:10
Tks 我啱啱睇過網頁 係咪每個團都會有唔同野學? ( 因為我見近我果團係有水上活動學 )
...

應該係~
我仔嗰旅都有…
佢哋童軍團有齊海、陸、空
因為領袖少,所以海童軍同空童軍相對罕見

男爵府

小倩 發表於 19-1-28 00:59
應該係~
我仔嗰旅都有…
佢哋童軍團有齊海、陸、空
明白 tks

大宅

回覆 sweeticandy 的帖子

我仔在學校參加幼童軍,但又沒有什麼活動搞,唔通出面D活動會多D?因我仔比較內向,想佢見識多D,識多D朋友。請問坑口旅有乜活動呢?多謝指教!

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

小倩 發表於 19-1-27 21:29
2018童軍大會操場刊
有齊各地域優異旅團名單

Thanks a lot

男爵府

回覆樓主:

我都想知,入會後每星期會做咩?

首頁

尾頁

跳至