自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

如果個廣告唔cut, 就擺食板丈壽司

珍珠宮

原帖由 純綷路人 於 09-4-25 02:51 發表
X5A3zTVNeuA
教壞小朋友!

終於有得睇.....其實呢 d 廣告橋成日都有人用,好老土....佢地仲非常錯誤地放左係兒童餐到...廣告公司真抵打
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

我都覺得好有問題~~

男爵府

睛靈勳章

原帖由 dudu19812002 於 09-4-25 10:36 發表
我都覺得好有問題~~

個女人好似想色誘個小朋友多d ,諗廣告位朋友都唔明,咁大個仔,介咗奶好奈!!我隻b女見到我個心口都已經無興趣啦!!
呢d廣告純大人角度出法多過為吸引小朋友。要喙頭,都要比d健康意識,兒童餐呢架,駛唔駛攪到night club格局呀!!

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我未睇過!
等我留意下先得~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

子爵府

昨日先第一次睇
真係想爆粗,C唔C又攞個大波女人作招來呀,大佬呢個係兒童餐呀
真係不知所謂,點解可以出得街架 :;pppp:

別墅

琴晚同呀仔一齊睇到呢個廣告,...我話....唉,買壽c廣告?....跟住呀仔話...吓,咁意識不良.仲物耍露d彼人睇喎.
跟住我話都要投訴吓先得啦.
而家d廣告真係

大宅

其實個廣告只會令人反感.

別墅

http://www.hkba.hk/cn/complaints/fill_forms.html

複式洋房

原帖由 Rita 於 09-4-23 09:04 發表
乜解究要搵個打大心口,露哂乳溝的女人, 仲要烏低身 ?? 咩idea 黎架 ??!!:;pppp:

我睇完都O晒嘴
以為佢賣咩
支持你
投訴佢
我家有三寶:大寶靚仔、二寶活潑、三寶可愛

大宅

好媽媽勳章

我都睇到'r"爆頭???
個小朋友仲要有反應喎....唔知d廣告人咩心態??
投訴佢啦......一定好多人支持呀!!

男爵府

板長壽c係咪想話俾人知兒童餐有人體盛,或者送人奶呀?不如叫高登搵人索性改佢圖,等大家睇得明d啦! Cheap cheap!!

男爵府

多謝提供.
以下是本人sent去之投訴信.
各位媽咪.... 係時候做番少少事喇!

本人投訴此廣告過份誇張女性胸部,如果廣告是宣傳成人產品:例如啤酒等...亦無可厚非,但,現在標榜的是[兒童餐], 則大有問題, 最過份係影個小朋友雙手放係張椅上面, 作出一些類似成年人生理反應的動作, 個意識實在太不良. 此廣告令人覺得此小主角是去了[夜總會]/[night club]之類的地方尋找剌激,完全不會令人想到是針對兒童而設的產品廣告.
本人強烈要求禁止再播放此毒害兒童的廣告.

原帖由 現實生活 於 09-4-25 14:47 發表
http://www.hkba.hk/cn/complaints/fill_forms.html

子爵府

原帖由 dian 於 09-4-25 22:39 發表
多謝提供.
以下是本人sent去之投訴信.
各位媽咪.... 係時候做番少少事喇!

本人投訴此廣告過份誇張女性胸部,如果廣告是宣傳成人產品:例如啤酒等...亦無可厚非,但,現在標榜的是[兒童餐], 則大有問題, 最過份係影個小 ...

做得好! 如果不停播就罷食板長壽司!

男爵府

雖然我好鍾意食日本o野, 但係就從未入去幫襯過, 今次整個咁o既廣告, 就更加唔會去.

原帖由 surewin 於 09-4-25 22:45 發表

做得好! 如果不停播就罷食板長壽司!

子爵府

2024年龍年勳章

回覆 # 的文章

九流廣告
一定不會比小朋友食佢個餐
好嘔心

洋房

~~我都有睇,,都唔知有冇攪錯 ?-( 真反感o架

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我琴晚第一次睇, 真係幾意識不良, deep v 同兒童餐點都扯唔上關係

伯爵府

熱血勳章

繼續投訴! 我今晚會向影視署投訴, 呢個廣告真係第一個令我有實際行動, 板長壽司, 我會投訴你!!! 如果唔可以令呢個廣告禁播, 就真係害咗我地啲小朋友! 大家行動要快, 我地慢一啲, 佢地個廣告就可以播耐啲!!!

首頁
34567...8

尾頁

跳至