想生BB

跳至

首頁
56789...10

尾頁

大宅

kubi0420 發表於 20-1-21 12:25
洗完底底拎出去曬太陽,唔好室內曬底底!我之前都不停番發,我食左台灣一款天然藥+底底拎出去曬太陽,e加 ...

我已經無番發

大宅

yhyeung 發表於 20-1-21 12:26
我已經無番發

ok

民房

各位C姐有無醫生、益生菌好介紹?
我上年12月第一次有菌,食完醫生 d 藥好返。但M 到後又即刻有菌。睇第二個醫生又係食藥加塞藥,好左一個月。同男朋友dodo之後,隔幾日又開始痕。而家又食緊醫生既抗生素... 唉

複式洋房

Beanbean123 發表於 19-4-7 08:50
回覆 yhyeung 的帖子

我其實之前試過有呢個問題,之後轉用左另一隻消毒液,同埋用一隻婦女清潔液,跟住好 ...

可否pm我

大宅

ammeltz11 發表於 20-2-9 23:16
各位C姐有無醫生、益生菌好介紹?
我上年12月第一次有菌,食完醫生 d 藥好返。但M 到後又即刻有菌。睇第二 ...

醫生其實用處不大主要是衛生習慣。
益生菌萬寧pharmacy 有塞那一款

大宅

lomandy^^ 發表於 20-2-23 14:02
可否pm我

已pm

大宅

yhyeung 發表於 19-1-17 17:45
自10月開始第一次陰道炎後就不聽番發,睇咗好幾個醫生,塞藥,食/塞益生菌亦試過,不能斷尾,每天都發。

i ...

我岩岩先好番念珠菌
我都睇左好多次醫生冇咩用
介紹你去藥房藥劑師到買一盒念珠菌塞菌「canazol 」佢有兩個療程,我用左一個療程塞6日就好了!
第二,我去百街買左專洗念珠菌既手洗內衣褲既洗衣液,超勁!洗完再著,冇再痕了!
第三,我覺得一食酸辣同牛就即刻好快極快速又痕,所以要戒咗佢!
第四,最好半日換一次底褲同買Lactacyd沖涼時洗外陰部,又係冇再番發了!

記得做埋運動飲多啲水就最好(emoji)

大宅

Fhibeeku 發表於 20-2-24 10:36
我岩岩先好番念珠菌
我都睇左好多次醫生冇咩用
介紹你去藥房藥劑師到買一盒念珠菌塞菌「canazol 」佢有兩 ...

其實我都好番好耐。都係靠衛生習慣。

不過想提一下,你呢個Lactacyd 的ph 值多少。因為所有婦科醫生都話唔好用清潔液會破壞陰道的酸鹼度。

大宅

bbooeeyybb 發表於 19-1-17 20:14
益生菌一日2次,底底手洗一日2次,成批底底換過佢,著鬆身褲。我睇過一個醫生幾好,在屯門,開塞藥+ 抗生素 ...

可否pm醫生資料呀?thx

民房

益生菌一日2次,底底手洗一日2次,成批底底換過佢,著鬆身褲。我睇過一個醫生幾好,在屯門,開塞藥+ 抗生素 ...

可以pm我嗎 謝謝

大宅

yhyeung 發表於 19-1-17 17:45
自10月開始第一次陰道炎後就不聽番發,睇咗好幾個醫生,塞藥,食/塞益生菌亦試過,不能斷尾,每天都發。

i ...

我果陣特登去淘寶買咗好多即棄底褲,舒服好多,着返自己舊啲底褲就開始癢癢地,唔敢再著,最緊要通爽,一焗就好容易滋生細菌

不過我果陣冇懷孕,試過齋塞藥無用,醫生幫我沖洗陰道,塞藥,食藥,三管齊下。不過我就唔知懷孕可唔可以沖洗陰道

大宅

Feiangyen 發表於 20-3-21 14:59
我果陣特登去淘寶買咗好多即棄底褲,舒服好多,着返自己舊啲底褲就開始癢癢地,唔敢再著,最緊要通爽,一 ...

請問淘寶即棄內褲幾錢?香港買好貴,,平極都5,6蚊條,可否share link?thanks

大宅

vanlina_cream 發表於 20-3-21 15:57
請問淘寶即棄內褲幾錢?香港買好貴,,平極都5,6蚊條,可否share link?thanks
...

Pm左你啦
其他淘寶都要2-3蚊人仔一條

別墅

yhyeung 發表於 19-9-12 08:07
7. 沖完涼後先用面紙抹乾陰道口陰唇。不要馬上穿內褲。到自然乾之後才穿褲子
8. 一定要有充足睡眠。我一攰 ...

好詳細呀,謝謝你呀。
我前排都痕,煩左我兩個月,m 前去睇,黎緊m 唔痕以為無事,點知m後又痕返。再去睇醫生,已經同醫生講著紙底褲,底褲又用熱水洗過,但都唔得,都係痕,醫生話底褲必須晾乾,可以用抽濕機,風筒,一定要好乾,再教我用密實袋裝住底褲,放抽濕包入去。我又驗左唔係尿道炎,刮啲分泌物出黎驗又正常,佢話可能真係潮濕問題。

複式洋房

可否pm醫生,謝謝

侯爵府

可 pm醫生資料及價錢嗎?thanks!

複式洋房

我曾經困擾左一年,仲要陰道炎食抗生素、之後變念珠菌。又中醫中藥浸,又西醫塞藥都唔得
最後我買女性益生菌食,同時夜晚沖完涼著裙唔著under訓。under手洗,用熱水煮。再太陽曬,三個月全部換一批新,早點訓。而家好耐唔時番發唔理佢都好快好

複式洋房

我好幾年前已經開始有念珠菌,痕到不得了,
有系旺角D婦科睇過,次次都叫我塞野,
塞極都系覆發,
之後我因為去台灣做IVF,個邊醫生話可以試下一只噴劑(婦X液),
即噴即唔痕!
之後ML前,老公都會洗乾淨同經常換底底,就算底底冇爛都1~2個月就換新的,
依家冇事喇~

複式洋房

我之前都同你一樣,我俾念珠菌困擾左我一年,基乎每個月都發,非常辛苦,我係香港睇左好多醫生都無用,即使俾塞藥我,過多一星期左右,又再復發, 幸好係疫症封關前我上左深圳醫院到睇婦科,醫生開左進口藥俾我,仲有清洗妹妹嘅藥水我,食左一個月,洗左一個月已經斷尾,依家已康復左一年,無再復發過。

大宅

請問你睇哪位醫生?謝謝

首頁
56789...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊