想生BB

跳至

首頁
45678...10

尾頁

男爵府

vanlina_cream 發表於 19-11-5 23:00
我有艾草要蒸幾耐?

薰蒸大約半小時,上淘寶search下免蹲馬桶盆,坐住蒸,會蒸得舒服啲

大宅

Cheungwong 發表於 19-11-5 23:02

薰蒸大約半小時,上淘寶search下免蹲馬桶盆,坐住蒸,會 ...

多謝你呀,半個點keep住有蒸氣?

男爵府

vanlina_cream 發表於 19-11-5 23:14
多謝你呀,半個點keep住有蒸氣?

頭20 分鐘一定有蒸氣,之後10 分鐘就直接坐落水度浸,蒸時記得關抽氣扇

大宅

Cheungwong 發表於 19-11-5 23:23
頭20 分鐘一定有蒸氣,之後10 分鐘就直接坐落水度浸,蒸時記得關抽氣扇

你keep住日日蒸?幾耐好返?

男爵府

vanlina_cream 發表於 19-11-6 09:31
你keep住日日蒸?幾耐好返?

其實果個姐妹叫我蒸3 個月,但我蒸咗一個星期已經好返,跟著period 到就停咗,之後間唔時得閒就蒸下,而家好返大約3 個月

大宅

Cheungwong 發表於 19-11-6 09:35
其實果個姐妹叫我蒸3 個月,但我蒸咗一個星期已經好返,跟著period 到就停咗,之後間唔時得閒就蒸下,而家 ...

太好了,有希望了,我試吓先,你3個月無返發?多謝你先

大宅

唔好煩我 發表於 19-2-23 11:14
我睇開個婦科好好,係女醫生,以前喺政府後尾私人,勁細心,地點喺中環。如你想我可比資料你

...

Pls pm to me thx u

大宅

除咗甜野,海鮮都唔食得。

複式洋房

yhyeung 發表於 19-1-20 12:31
最沮喪的是,我連睇中醫,介口,做運動,早睡,同塞食益生菌已做齊。但仲係好唔番。再睇西醫都係比番嗰d ...

我系聽朋友介紹,去羅湖口岸果度有啲大陸藥房,去買冲洗液,同塞藥用過幾好無返發,如果你唔識可以講啲症狀比藥房員工聽佢哋會介紹有邊D專用去念珠菌,豆腐渣果D,D藥好平唔贵我之前買左幾支沖洗液同二盒塞藥先80幾蚊,但我有試過有D塞藥用左會唔舒服我就無用,轉另一隻塞藥,我知道唔岩我用。如果真系無辦法果時去可以去買來試吓

大宅

OnnaLam_FB 發表於 19-11-23 14:35
我系聽朋友介紹,去羅湖口岸果度有啲大陸藥房,去買冲洗液,同塞藥用過幾好無返發,如果你唔識可以講啲症 ...

謝謝你,那是我很久以前的post, 其實我改善生活習慣我已經很久無復發。知道你一番好意,心很感激。不過我份人比較直率,我自己唔會上大陸買藥品。因為我唔相信佢嘅安全性,否則就唔會咁多大陸人黎hk 藥房迫爆香港。而且,我睇咗很多婦科醫生,全部都話唔好亂用沖洗液沖洗陰道,會破壞陰道本身的ph 值,更易引起細菌感染。

複式洋房

唔好煩我 發表於 19-2-23 11:14
我睇開個婦科好好,係女醫生,以前喺政府後尾私人,勁細心,地點喺中環。如你想我可比資料你

...

請pm我 唔該

別墅

yhyeung 發表於 19-1-17 17:45
自10月開始第一次陰道炎後就不聽番發,睇咗好幾個醫生,塞藥,食/塞益生菌亦試過,不能斷尾,每天都發。

i ...

如果你咩都做晒都無幫助,我覺得可能唔係單單身體的毛病,你會唔會嘗試多一步,從心理上去放鬆自己唔知你信唔信喇,身體會聽你說話...你會唔會去報一些放鬆的課程,例如係靜觀/瑜珈。我都唔係專業,純碎多諗D...加油

大宅

RainniePoon_FB 發表於 19-12-4 21:17
如果你咩都做晒都無幫助,我覺得可能唔係單單身體的毛病,你會唔會嘗試多一步,從心理上去放鬆自己:questi ...

謝謝打氣,呢排發炎無乜事,不過都有其他煩惱,我會聽從你意見試下放鬆減壓

大宅

babybeans 發表於 19-1-18 13:11
記得買無糖greek yogurt
因為有隻殺死念珠菌嘅成份係普通yogurt 無嘅
同埋我之前上網睇過最好戒糖

可否PM個圖或牌子俾我,我系各大超巿都搵唔到無糖yogurt,謝謝你!

大宅

回覆 Beanbean123 的帖子

請問您可以pm我用邊隻消毒液洗底褲嗎?

大宅

回覆 yhyeung 的帖子

請問您可以話我知食邊隻小紅莓同益生菌嗎?同埋想知邊隻益生菌塞藥係邊到買?
內褲洗衣液係邊到買?
唔好意思甘多問題

大宅

Hilarysasa 發表於 20-1-21 00:30

請問您可以話我知食邊隻小紅莓同益生菌嗎?同埋想知邊隻益生菌塞藥係邊到買?

引用[Hilarysasa]的發帖:
請問您可以話我知食邊隻小紅莓同益生菌嗎?
-culturelle, actifruit

同埋想知邊隻益生菌塞藥係邊到買?
-萬寧

內褲洗衣液係邊到買?
- 百佳。 白色瓶子

大宅

唔該晒您呀,因為我11月發炎睇完醫生,今個月又黎過

大宅

Hilarysasa 發表於 20-1-21 10:18

唔該晒您呀,因為我11月發炎睇完醫生,今個月又黎過 ...

你要靠良好習慣

大宅

yhyeung 發表於 19-1-17 17:45
自10月開始第一次陰道炎後就不聽番發,睇咗好幾個醫生,塞藥,食/塞益生菌亦試過,不能斷尾,每天都發。

i ...

洗完底底拎出去曬太陽,唔好室內曬底底!我之前都不停番發,我食左台灣一款天然藥+底底拎出去曬太陽,e加已經半年無翻發!呢隻藥不含西藥成份用莓提煉!希望可以幫到你,我個時中西藥都睇過都唔斷尾!

首頁
45678...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊