跳至
[2009年] 醫生

首頁

尾頁

別墅

大家現在去的私家醫生檢查幾錢呀, 我就 $700在銅鑼灣, 昨天同朋友講開, 原來她那個在佐諄的張國良只是$380 , 仲好細心, 不過就要等好耐, 我都知好多bk媽媽都有看他. 你們又幾錢呀.
[img align=left]http://b1.lilypie.com/R0A3p8.png[/img] [img align=left]http://lilypie.com/pic/070621/MyhL.jpg[/img]

大宅

我睇過韓苑莪在旺角中心 $600-650, 第一次睇佢主動俾葉酸, 但人不太細心, 問佢嘢佢好似响度諷刺你咁!
我亦睇過林靜雄在旺角銀行中心, $650, 佢其實ok的, 好似幾有經驗同埋會解釋你唔明的事俾你知, 但做檢查好痛, 係極痛, 我說服唔到自己再去, 佢only响浸會掛單!
我將會睇仁安註院醫生霍詠儀, 但超full, 如果想睇佢要早d打去預約, 醫院full到5月尾, 我夠期要檢查所以我book咗荃灣仁安診所都係睇霍詠儀 (聽姑娘講去醫院做檢查頭一次要驗血各樣加埋要預$2000, 唔知診所駛唔駛, 睇完再上黎報告)
另外照oscar我會去搵巫少慈, 因為之前已約了(4月頭約要約到5月中) 照oscar大概係$1500
18th-20th week做結構性超聲波我都可能會去搵巫少慈, 因為只係$700+$100(dvd) - 係响第二d網度知道的未證實

複式洋房

我喺沙田睇吳崇傑,佢喺尖沙咀都有, 每次連藥$430

大宅

我睇黃建明, 太子, 好好, 不過, 超多人

複式洋房

我睇張國良醫生, 真係價錢好經濟, 不過, 閒閒得要等二,三個鐘, 再加埋好難book 星期六的日子, 唯有放棄, 但總體來講, 如果你有時間, 可以試下, 但預睇診快, 等診慢.

大宅

原帖由 Sung_b 於 09-5-18 17:53 發表
我睇張國良醫生, 真係價錢好經濟, 不過, 閒閒得要等二,三個鐘, 再加埋好難book 星期六的日子, 唯有放棄, 但總體來講, 如果你有時間, 可以試下, 但預睇診快, 等診慢. ...

張國良係邊度睇gar????

複式洋房

我睇范德忠醫生,范E生不錯, 很細心, 而且解答很詳細。
第一次Checking $680, 之後$480, 再加$100, 可每次送一次ultrsound 的CD給你保存, 又可以次次照4D。Very Good

男爵府

原帖由 2ma2 於 09-6-5 13:33 發表
我睇范德忠醫生,范E生不錯, 很細心, 而且解答很詳細。
第一次Checking $680, 之後$480, 再加$100, 可每次送一次ultrsound 的CD給你保存, 又可以次次照4D。Very Good ...

2ma2:請問范德忠醫生在哪裡?難book嗎?

複式洋房

原帖由 gobby926 於 09-6-5 13:35 發表

複式洋房

范德忠醫生 is in Jordan. Good DR always 難book la.
Weedday is better, always wait 1 or 1.5 hours.
Saturday normally wait 3 hours.
And new case not accept booking on Sat. As he is very full already.

You can see the topic, also many mother recomend 范醫生.

原帖由 gobby926 於 09-6-5 13:35 發表

男爵府

原帖由 2ma2 於 09-6-5 13:57 發表
范德忠醫生 is in Jordan. Good DR always 難book la.
Weedday is better, always wait 1 or 1.5 hours.
Saturday normally wait 3 hours.
And new case not accept booking on Sat. As he is very full already.

...

2ma2:
Can you give me the tel no. and the address of dr fan?

複式洋房

OF Course yes la.
Rm1111, 11/F, Hang Shing Bldg, 363 Nathan Road.
Tel. 27719323
You try to book.

原帖由 gobby926 於 09-6-5 13:59 發表

2ma2:
Can you give me the tel no. and the address of dr fan?

男爵府

原帖由 2ma2 於 09-6-5 17:34 發表
OF Course yes la.
Rm1111, 11/F, Hang Shing Bldg, 363 Nathan Road.
Tel. 27719323
You try to book.

2ma2:
Thanks a lot! I will try to book。

大宅

我睇梁振文(女醫生)
在佐敦 基本 $750一次.
在st. paul, 養和 掛單
每次都會磅重, 驗尿, 有兩種藥.

大宅

其實點解d醫生價錢差咁遠?有咩野唔同呢?

複式洋房

我都係睇范德忠醫生, 真係一個好好人, 好細心的醫生, 每次去睇都感覺輕鬆愉快, 價錢又適中, 不過真係好多人去睇, 時常都要等

大宅

原帖由 waiyan827 於 09-6-9 15:19 發表
我都係睇范德忠醫生, 真係一個好好人, 好細心的醫生, 每次去睇都感覺輕鬆愉快, 價錢又適中, 不過真係好多人去睇, 時常都要等

范醫生真係各方面都唔錯,雖然我住西灣河,都去佐敦搵佢~ 到依家睇過兩次, 第一次等左唔駛5min(比預定時間),第2次我遲到約20mins,都係等15mins左右就比我睇~不過我係week day去 之前見其他sis睇親婦科dr.都要等1hr以上,我真係好彩..

首頁

尾頁

跳至