自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我地既小朋友讀既特殊學校,其中有位家長好小現身,多數係工人接送,剛剛佢地同新工人出現校車站問A媽媽:可唔可以叫埋我工人去學校,學下點照顧個仔,同埋幫仔做訓練。

我完全打左個突,點解唔係自己教工人,將責任俾左老師,同埋做訓練都要工人同小朋友做,咁父母做乜?

好在A媽媽話學校唔俾家長入去,除非老師叫我地觀課。嗰位家長&新工人最終無上校車走左

水晶宮

回覆樓主:

家家有支難飲ge酒,每人都有故事,有的是,懷胎10月萬中期待的小孩點知係同其他的有少許的差別,這些小孩子又比別的更用心更難湊,將責任交比人是父親其中還能面對小孩的其中一個自我方法

大宅

hnh_mami 發表於 19-1-18 10:06
我地既小朋友讀既特殊學校,其中有位家長好小現身,多數係工人接送,剛剛佢地同新工人出現校車站問A媽媽:可 ...

何不食肉糜?

你估個家長唔想咩?唔洗揾食咩?

水晶宮

我地既小朋友讀既特殊學校,其中有位家長好小現身,多數係工人接送,剛剛佢地同新工人出現校車站問A媽媽:可 ...

工人係helper,媽媽請工人都係想幫輕吓自己啫,唔好講到人地阿媽乜都唔理唔教先得架

子爵府

自己學再教工人會好d... 工人會換... 做唔耐嘅轉頭又要搵新工人學 自己識就隨時教到身邊人

子爵府

Happybabyhbb 發表於 19-1-18 10:36
自己學再教工人會好d... 工人會換... 做唔耐嘅轉頭又要搵新工人學 自己識就隨時教到身 ...

無錯,換一次工人老師教一次咪好唔得閒。同埋,無理由課堂時間去搵老師。

但原來A媽媽話嗰位家長唔識講英文,但工人姐姐講全英文,真係 唔知佢地係屋企點溝通

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

佢唔應該問其他家長... 應該問學校... 呢樣野佢都懶做..

子爵府

lojo11 發表於 19-1-18 10:58
佢唔應該問其他家長... 應該問學校... 呢樣野佢都懶做..

其實呢位家長真係好特別,次次都語出驚人。

珍珠宮

你都話個家長好小現身,個家長可能都係要返工,唉~有邊個唔想親自教自己小孩呀!唔好單憑一面就暗示家長不負責任etc la

首頁

尾頁

跳至