意見反饋
義工

湊B百科 今日: 4|主題: 3178

有邊隻bb沐浴露可以推介?

複式洋房

國民生產總值:420

2019勳章

想知有冇邊隻bb沐浴露可以推介??因為仔仔佢有濕疹,我自己就唔係好識得點樣揀邊d先岩佢用,所以想知要點揀先好呀?

王國熱話
法國醫院好兒科醫生
有冇睇氣管敏感好既醫生介紹丫?(emoji)(emo...
BB手腳摺位又發濕疹,睇到都心痛!
蚊或蚤咬

珍珠宮

國民生產總值:45020

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

濕疹既話其實我覺得沖完涼幫佢搽cream比較重要,要堅持搽

珍珠宮

國民生產總值:43379

2019新春慶豚圓

我地用開施巴,不過有濕疹就唔係清楚,不過要保持乾爽,同埋要搽cream

翡翠宮

國民生產總值:90591

回覆 GCHK 的帖子

我都系幫BB選擇施*,天氣乾燥就擦cream。

珍珠宮

國民生產總值:43379

2019新春慶豚圓

haha748494 發表於 19-1-19 23:30
回覆 GCHK 的帖子

原來咁多媽咪揀呢隻

複式洋房

國民生產總值:219

我次次煲金銀花水比佢沖

禁止訪問

國民生產總值:403

2019勳章

anthwo 發表於 19-1-18 12:07
想知有冇邊隻bb沐浴露可以推介??因為仔仔佢有濕疹,我自己就唔係好識得點樣揀邊d先岩佢用,所以想知要點揀 ...

Hello anthwo,BB沐浴露係天然、無香料、無色素比較好,燕麥、橄欖油、椰子油都係比較溫和及滋潤的成份,不過每個BB 皮膚狀況都唔同,用新沐浴露時都要細心觀察BB 皮膚狀況呀! 除左沐浴露之外,更重要係沖涼時留意水溫唔好太熱,因為太熱嘅水會洗走皮膚本身嘅天然油脂,令皮膚更乾燥或易受感染。平時有冇幫BB搽保濕乳霜?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

國民生產總值:441

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 anthwo 的帖子

我阿女係用care cera嘅,佢係日本樂敦藥廠出既,用左一排都覺得幾ok!阿女佢都係d容易皮膚敏感嘅人,用呢隻少左紅痕,夠保濕呀~

複式洋房

國民生產總值:218

anthwo 發表於 19-1-18 12:07
想知有冇邊隻bb沐浴露可以推介??因為仔仔佢有濕疹,我自己就唔係好識得點樣揀邊d先岩佢用,所以想知要點揀 ...

我濕疹b用開加洲寶寶金盞花

複式洋房

2019勳章

haha748494 發表於 19-1-19 23:30
回覆 GCHK 的帖子

呢隻濕疹用唔用得架??

複式洋房

2019勳章

albertwang 發表於 19-1-21 17:27

我阿女係用care cera嘅,佢係日本樂敦藥廠出既,用左一排都覺得幾ok!阿女佢都係d容易 ...

好呀,但我見佢好似有藍色同橙色版本,兩隻有冇唔同?

翡翠宮

國民生產總值:90591

搽系可以,但可能作用唔大,最好用D有針對性。

複式洋房

國民生產總值:441

anthwo 發表於 19-1-22 12:39
好呀,但我見佢好似有藍色同橙色版本,兩隻有冇唔同?

佢橙色個隻就冇加香料。如果你係比bb或者係年紀細d嘅小朋友,就推介橙色個支,個樽有寫濕疹皮膚都用得。

禁止訪問

國民生產總值:857

2019勳章

禁止訪問

國民生產總值:857

2019勳章

複式洋房

國民生產總值:309

沐浴露我用petite planet 隻米水2合1, 洗完係幾白滑, 我見佢都話係比較溫和同天然, 但唔知濕疹用唔用得

複式洋房

國民生產總值:263

用緊QV baby嬰兒溫和潔膚潤露貪佢無化學成份無色無味,呢隻沖完之後都無咁乾

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.