0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我已經坐完月一星期,都唔覺得自己身體好左,好似同以前無分別,依幾日涼涼地對腳都仲覺得涷,點樣先為之坐得好??

唔通我坐得唔好

大宅

2019新春慶豚圓

efren 發表於 19-1-18 18:31
我已經坐完月一星期,都唔覺得自己身體好左,好似同以前無分別,依幾日涼涼地對腳都仲覺得涷,點樣先為之坐 ...

面色紅潤 精神 手腳暖 冇任何不適。
凍著返對襪就好暖

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

冇周身痛,手腳和暖,M時冇痛,咁應該坐得唔錯

珍珠宮

2019新春慶豚圓

koalalee88 發表於 19-1-18 18:36
面色紅潤 精神 手腳暖 冇任何不適。
凍著返對襪就好暖

對亞,應該係睇面色同精神,同埋唔怕凍,我同事生完,都唔怕凍嘅

大宅

回覆樓主

甘我仲湊緊初生b又未戎夜奶
我又唔夠瞓,好難睇到面色好唔好

坐月期間陪月有燉鹿茸、花膠、海參、天麻魚頭、杜仲比我,每日飯菜有肉餅、雞、豆、菜、魚等等好普通家常便飯.... 無其他啦,夠唔夠補呢

大宅

2019新春慶豚圓

efren 發表於 19-1-18 19:19

其實都好夠 但要堅持到一百日 呢三個月你都要飲多啲溫補嘅湯水

大宅

koalalee88 發表於 19-1-18 19:47
其實都好夠 但要堅持到一百日 呢三個月你都要飲多啲溫補嘅湯水

好,知道,我會努力,我都想身體好啲 沖涼方面係咪已經可以用花灑沖,之後再淋薑水? 坐完月未夠100日用花灑會唔會入風? 有日我打開衫開左細風扇喂人奶,之後果晚發冷啊果時仲坐緊月

大宅

2019新春慶豚圓

efren 發表於 19-1-18 19:56
好,知道,我會努力,我都想身體好啲 沖涼方面係咪已經可以用花灑沖,之後再淋薑水? 坐 ...

花灑沖涼冇問題快手着衫就得。不過咁嘅天氣就唔好開風扇

大宅

koalalee88 發表於 19-1-18 19:58
花灑沖涼冇問題快手着衫就得。不過咁嘅天氣就唔好開風扇

有幾日好熱呀,哈哈,有時埋身喂奶都好熱,不過而家怕怕啦,唔會再開

別墅

我都好想知

侯爵府

2019新春慶豚圓

efren 發表於 19-1-18 19:19

有經濟能力就買冬蟲草食,我補到而家就快7個月都keep 住補緊

大宅

freshrose 發表於 19-1-18 23:10
有經濟能力就買冬蟲草食,我補到而家就快7個月都keep 住補緊

蟲草cs4得唔得

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

系吖,99同我講,坐月可以將之前腰酸腰痛頑疾醫好,都幾夸大其效。

大宅

haha748494 發表於 19-1-19 23:38
系吖,99同我講,坐月可以將之前腰酸腰痛頑疾醫好,都幾夸大其效。

又無喎,未有bb前既頑疾,到而家補左差不多兩個月都仲有

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

回覆 efren 的帖子

生完大囝,我都會出現腰酸,到生完細囝,一樣腰酸腰痛。

大宅

2019勳章

我都係岩岩坐完月一個禮拜 但我成日都覺得凍 又腰酸背痛 我懷疑自己坐月坐得吾好

大宅

2019勳章

我都係岩岩坐完月一個禮拜 但我成日都覺得凍 又腰酸背痛 我懷疑自己坐月坐得吾好

別墅

我未生前18-19 度要著heat tec
坐完月後 未到12度 唔可以著 超熱

我估係補得Ok!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊