想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

因為打算準備做iui,所以都係決定做一次輸卵管檢查,以防萬一真係塞,做幾多次iui都無用

約左2:40pm大圍仁安照輸卵管,我2:00pm已經到左醫療造影部,搵登記處姑娘,就話約今日照輸卵管,姑娘好快就搵到我file,對一對名同身份証,就坐底等

等左10分鐘左右,姑娘就叫我名,準備簽文件,解釋檢查過程,做完之後可能既反應等等,簽同意書,之後就帶左我入房換袍

換袍只需要除下身,底底唔洗除住,之後出黎再幫我量血壓,心跳,探熱

搞完一輪,終於入造影房,姑娘俾定塊M巾我,話一陣可能會流返d顯影劑出黎,於是我除左底底,貼埋塊M巾,就訓上床

別墅

回覆樓主:

訓左上床,姑娘再問多次姓名同身份証,之後就叫我打開腳,鋪一大堆綠色手術布係我大脾周圍,pat pat位置等等,之後就準備消毒,消毒無乜感覺,涼涼地,消毒完,就話醫生落緊黎,叫我等多陣

醫生入到黎,又再問多次我姓乜,又再解釋多次造影過程,終於,可以正式照輸卵管

醫生先照左一張乜都無既X光片先,之後就開始用鴨咀夾撐開子宮頸,我感覺唔太痛,因為平時都有做開抹片檢查,撐開完,我feel到有野塞入黎,但都唔痛,直至醫生話,我準備打脹個波波啦!bump bump,bump左兩下,係有d痛,中度M痛咁,我哎呀左兩下,醫生就話,ok,叫我放鬆d,準備打顯影劑啦!

別墅

回覆樓主:

等左五秒,無感覺,我心諗,幾好喎,突然feel到有液體流出黎,流M血咁,頂,個子宮好痛,谷谷谷,再谷谷谷,其實都算幾痛,我哎呀左幾下,叫自己忍住,放鬆,呆呆滯滯幾十秒之後,聽到醫生同姑娘講,左邊得,右邊好似唔得喎,我心諗,唔係掛?我右邊塞左?

姑娘於是叫我輕輕側一側身,我當時個腦好想個身體轉身,但真係都幾痛,轉唔到,姑娘於是走過黎,推一推我轉身,我忍住麻痺感,終於側左少少身體,我話,都好痛下喎醫生,姑娘就話,我地唔再打顯影劑架啦,你放鬆,深呼吸,好快就得,等左五秒,終於聽到醫生話,有啦有啦,通啦通啦!我當時個心鬆左一口氣,只係想快d完成

別墅

回覆樓主:

終於做完,醫生就話,好啦!幫你拎返條管同波波出黎就舒服d架啦!之後拎晒d野出黎,無感覺,醫生就走黎我身邊,叫我望住個熒幕,解釋返我知,呢條輸卵管,左邊右邊,無塞,咁咁咁.....醫生終於離開

我訓左一分鐘,姑娘再幫我量下血壓心跳,我就爬起身落床,姑娘叫我慢慢,我一企起身,好似柯尿咁流水,沿住大脾流落地下,都幾尷尬,見到成張床又濕晒,帶有血水,姑娘俾左成盒紙巾我慢慢抹妺妺,一大堆水&血水,又立痴痴,搞完一輪,著返底底

之後姑娘就話,你坐低抖下,覺得舒服d就換返件袍,去登記處交埋錢就走得,完。

大宅

babylover53 發表於 19-1-18 19:08
終於做完,醫生就話,好啦!幫你拎返條管同波波出黎就舒服d架啦!之後拎晒d野出黎,無感覺,醫生就走黎我身 ...

恭喜你呀!兩邊都通

終於做左啦!諗返起谷谷痛痛都好難頂,
好鬼乸

複式洋房

2019新春慶豚圓

請問要幾錢啊?

別墅

hellomummy2018 發表於 19-1-18 21:41
請問要幾錢啊?

$2300

複式洋房

2019勳章

babylover53 發表於 19-1-18 19:07
因為打算準備做iui,所以都係決定做一次輸卵管檢查,以防萬一真係塞,做幾多次iui都無用

約左2:40pm大圍 ...

做幾錢?

別墅

BabeElla.Wong 發表於 19-2-24 17:44
做幾錢?

$2300

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊