家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

大新出糧戶口存款10萬或上,活期都有2.3厘多,因為唔想定期, 請問有冇人開過, 謝謝.
詳情:http://www.dahsing.com/html/tc/deposit/payroll.html

大宅

要做齊任務先有機2.3/2.1%....

大宅

hehechu 發表於 19-1-18 19:58
大新出糧戶口存款10萬或上,活期都有2.3厘多,因為唔想定期, 請問有冇人開過, 謝謝.
詳情:http://www.da ...

我開左大新幾個月了,以活期的利息計真係高,不過一定要記住用服務,我每個月只用到3樣服務,你要計下你用到邊幾樣再計下有幾多利息

大宅

每個月用到3樣服務已經可以有2.3厘息,以活期計算都真係高.

珍珠宮

hehechu 發表於 19-1-19 13:17
每個月用到3樣服務已經可以有2.3厘息,以活期計算都真係高.

請問係邊3 樣服務

大宅

hehechu 發表於 19-1-19 13:17

我見你咁講我再睇詳情,原來現在比我之前申請時的利息仲高

男爵府

小mama 發表於 19-1-19 13:53
請問係邊3 樣服務
我都想知邊3樣服務?

大宅

bb12345 發表於 19-1-26 23:03
我都想知邊3樣服務?

以下種類 A、B、C、D 是但三樣, 但利息上限每個月係 HKD 2,000.00, 計起上嚟唔算好著數.

https://www.dahsing.com/tc/pdf/deposit/payroll_tnc_c.pdf

種類A:透過大新任何交易途徑進行至少一宗交易金額達等值HK$30,000或以上之證券買賣交易,不包括新股認購申請(可選擇以出糧戶口或以相同綜合戶口之儲蓄戶口作為買入或賣出交易的證券結算戶口)。交易金額並不包括佣金及其他相關費用之總交易金額。

種類B:大新八達通App卡之自動增值紀錄(以交易日期為準);全新出糧服務客戶須啓動大新八達通App卡之自動增值服務及以有關出糧戶口為大新八達通App卡之自動增值之戶口。

種類C:繳費服務紀錄,總交易金額達HK$1,000或以上(只適用於以出糧戶口作為扣數戶口及於本行分行設立之自動轉賬繳費服務指示或透過大新網上理財或流動理財的「繳費NET」繳費服務、「轉賬至大新銀行戶口」(只適用於轉賬至大新信用卡或現金卡)或「繳交大新銀行賬項」之繳費)。

種類D:透過大新信用卡(包括屬於信用卡基本持有人之附屬卡)作零售簽賬消費之交易紀錄,整月總交易金額達等值HK$5,000或以上(不包括信用卡年費及手續費)。合資格簽賬指信用卡主卡及附屬卡持有人所作之零售簽賬及現金透支,惟不適用於其他簽賬項目包括但不限結欠轉賬金額、銀行手續費(包括但不限於繳交年費、財務費用、逾期罰款、現金透支手續費等)、未誌賬/取消/退回及所有未經授權之交易。而附屬卡持卡人所作的簽賬亦會計算為主卡持有人之簽賬。

首頁

尾頁

跳至