自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190118&s=6996647&a=59156848

越黎越多阿爸強姦親生女嘅 case,話就話可以一家團聚,其實真係唔黎好過黎,害咗個女一世

男爵府

SafieldKEN 發表於 19-1-18 22:09
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190118&s=6996647&a=59156848

越黎越多阿爸強姦親生女嘅 case ...

就算係本地人,都有可能發生咁既事情 根本係人格問題 咁都可以混為一談。不排除部分人真係濫用單程證,但真係有d係需要一家團聚申請落黎,唔好話點解唔一齊返去大陸生活,人往高處走 香港生活好d既話,點解唔可以黎香港團聚?正如香港人移民去其他地方一樣,都係為左仔女讀書過去姐。
做人,5好難为自己

翡翠宮

畀面勳章

真係好無聊。
大部份犯案父親都係香港人,犯案因為人格卑劣,色心起就連親生女都唔放過,就算佢娶香港老婆都不保證唔會強姦親生女,關單程證咩事?!
日日是好日

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

SafieldKEN 發表於 19-1-18 22:09

越黎越多阿爸強姦親生女嘅 case ...

不如話唔生好過

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

nanaaixi 發表於 19-1-18 23:33
就算係本地人,都有可能發生咁既事情 根本係人格問題 咁都可以混為一談。不排除部分人真係濫用單程證,但 ...
唔係喎!
BK常常有班會員説,大陸生活好喎!大陸正!大陸咩道比香港好!
人往高處去,應該返上去大陸生活先最叻!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

咁都可以同單程証拉上關係

你有數字顯示所有單程來的爸爸都強姦親女?否則這個指控不成立,只是單一事件,香港亦有爸爸強姦/非禮親女/繼女,這是個人的獸行。

禁止訪問

水晶宮

回覆 nanaaixi 的帖子

唔係下話!國家咁先進!往上流應番大陸下話?特首都話北望神州喎!

水晶宮

caryfox 發表於 19-1-18 23:41
唔係喎!
BK常常有班會員説,大陸生活好喎!大陸正!大陸咩道比香港好!
人往高處去,應該 ...

對於中國鄉下地方嘅人,移嚟香港係等如往高處去,仲要咁難得港伯港男咁願意娶佢地落嚟,香港人移民都會去啲比香港好嘅地方啦,你估啲人傻嘅咩

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

nanaaixi 發表於 19-1-18 23:33
就算係本地人,都有可能發生咁既事情 根本係人格問題 咁都可以混為一談。不排除部分人真係濫用單程證,但 ...

本地人正正常常(性格正常、工作外表待人接物對身邊人都正常)都會搵再香港女人結婚生仔,係果d 又窮又性格有問題,加上孤寒又樣衰,總之外內外都有d問題先會返大陸娶個女人,大陸女人想做香港人咩男人都肯嫁,無錢、窮、老、醜、性格有問題,有張身分證就肯嫁落黎。

近年基本上呢d搞親生女果d都係娶人陸女人既中年廢老人係有原因。

大宅

littlefunpig 發表於 19-1-19 00:16
本地人正正常常(性格正常、工作外表待人接物對身邊人都正常)都會搵再香港女人結婚生仔,係果d 又窮又性 ...

講得好啱,我都係咁覺得

水晶宮

ddkaka 發表於 19-1-19 00:08

對於中國鄉下地方嘅人,移嚟香港係等如往高處去,仲要咁難得 ...
中國鄉下地方唔係大陸咩?
BK會員形容到 大陸 文明、有禮、先進、時尚、高收入、高增長、醫療保健原善⋯⋯

香港什麼都差、差、差⋯⋯

水晶宮

littlefunpig 發表於 19-1-19 00:16
本地人正正常常(性格正常、工作外表待人接物對身邊人都正常)都會搵再香港女人結婚生仔,係果d 又窮又性 ...

笑咗出來⋯⋯

大宅

回覆 caryfox 的帖子

冇錯,正確,好多新港人都話家鄉厠所,面積大過正在居住的劏房,講什麼福利都好過香港,既然如此,大陸環境比香港好,還需要來香港團聚嗎?特衰政府高官和擦鞋仔,常揚言:大陸有美好前景,為生活好,香港本土人應移居大灣區。只問一句:大陸人舆所謂香港親人,為何不鼓勵他們在大灣區團聚?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

SafieldKEN 發表於 19-1-19 10:24
講得好啱,我都係咁覺得

咁都關事! 真係救命
放下自在

珍珠宮

回覆樓主:

明明係男人變態既問題都可以扯到去鬼叫你來香港?
因為內地人所以咁無道德將個問題&責任推得一乾二淨?或咁樣來抽水?
因為內地人就可以無同理心&理性係政治上腦!

水晶宮

caryfox 發表於 19-1-19 10:59
中國鄉下地方唔係大陸咩?
BK會員形容到 大陸 文明、有禮、先進、時尚、高收入、高增長、醫療保健原 ...

中國鄉下地方係大陸,咁就要張鄉下同一線城市睇齊? 咁即係係香港住半山區嘅人同住深水埗區嘅人都一樣咁有錢?做人唔可以咁單純思維咁單一,咁好易比人呃架

水晶宮

張偉健,郭富城都娶大陸人,佢地都好似幾正常喎

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

wantaima 發表於 19-1-19 11:17
明明係男人變態既問題都可以扯到去鬼叫你來香港?
因為內地人所以咁無道德將個問題&責任推得一乾二淨?或咁 ...

如果事主母女睇到呢D言論系幾痛苦?明明系個衰老豆無恥,但D人就講到佢哋落來先會出事。

水晶宮

ddkaka 發表於 19-1-19 11:21
中國鄉下地方係大陸,咁就要張鄉下同一線城市睇齊? 咁即係係香港住半山區嘅人同住深水埗區嘅人都一樣咁有 ...
就係BK會員說⋯⋯大陸不之幾咁好,⋯⋯唔通你暗示佢呃人,

首頁

尾頁

跳至