懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我係咪開始有少少產前抑鬱?有時無啦啦喊出黎,訓得唔好咁,婆媳關係難,我做錯咩呢,搞到老公同奶奶嘈大架,係我原因嗎?我可以點做

複式洋房

HowingWong 發表於 19-1-18 23:31
我係咪開始有少少產前抑鬱?有時無啦啦喊出黎,訓得唔好咁,婆媳關係難,我做錯咩呢,搞到老公同奶奶嘈大架 ...

放鬆唔好理誰是誰非,叫老公忍下唔準同奶奶嘈,你話:你地一嘈我肚就陰陰痛,仲話我怕第時個仔又咁鬧我,我好心痛,你都要孝順父母,做好爸爸嘅榜樣,教孩子都要尊敬父母

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我係咪開始有少少產前抑鬱?有時無啦啦喊出黎,訓得唔好咁,婆媳關係難,我做錯咩呢,搞到老公同奶奶嘈大架 ...

產前總會有情緒起伏,易喊好多。

d 野唔關你事你就唔好咁上心,唔好下下覺得係自己錯,有野上黎呻,放鬆d。

係咪抑鬱要由醫生去斷證,你覺得好困擾既話,同醫生講,等佢俾專業意見。
回覆 HowingWong 的帖子

Hello HowingWong,有左bb受荷爾蒙影響, 加上角色/身體上既轉變的確會影響到媽媽情緒, 試下多d諗正面既野, 同朋友/家人/上黎同其他jm傾訴一下, 都可以可以減少媽媽因為太過疲累、壓力太大所導致抑鬱既情緒, 加油呀!! 依家懷孕幾多週? 有冇懷孕不適, 例如: 無胃口, 孕吐呢?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

禁止訪問

男爵府

如果察覺自己情緒有異,直接打去健康院,等佢地幫你跟進~
我當日都係情緒出現問題,後來亦証實係產前抑鬱,姑娘會幫你跟進,放心好多~

首頁

尾頁

跳至