自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

金章上置式洗衣機, 用左六年左右, 差不多洗完衫時, 砰砰聲 (好嘈, 怕炸開), 打開時, 好多灰色一點點, 應該壞了

因現在金章轉了design, 膠邊不是正方型, 有sales 話不好用... 請問大家最近買甚麼牌子?其他牌子,如惠而浦,白朗, 那隻好? Budget ~$4,000...

新條例下, 換機時, 應該注意什麼?

Thanks

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果各JM 最近有換上置式洗衣機, 請問買甚麼牌子? 或者用緊惠而浦 AWE6120N (6kg, 1200 轉), OK嗎?Thanks

別墅

dw0501 發表於 19-1-20 16:43
如果各JM 最近有換上置式洗衣機, 請問買甚麼牌子? 或者用緊惠而浦 AWE6120N (6kg, 1200 轉), OK嗎?Thanks ...

惠而浦保養超差

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

smallamychan 發表於 19-1-20 17:58
惠而浦保養超差

品質亦差

大宅

其實唔駛諗咁多。架架都係差唔多,三四千蚊,差距唔會太大。
我早前都係壞洗衣機,走入張毛記,睇下有咩日式機,啱尺寸,高水位定低水位,最後得兩三個選擇。 咁嘅情況下,就好容易簡到㗎啦。

大宅

至於四電一腦嗰啲,你叫佢幫你book 埋收舊機就得。

大宅

dw0501 發表於 19-1-20 16:43
如果各JM 最近有換上置式洗衣機, 請問買甚麼牌子? 或者用緊惠而浦 AWE6120N (6kg, 1200 轉), OK嗎?Thanks ...
千祈唔好買惠而浦,勁易生綉

伯爵府

[quote]certainly06 發表於 19-1-20 21:39
其實唔駛諗咁多。架架都係差唔多,三四千蚊,差距唔會太大。
我早前都係壞洗衣機,走入張毛記,睇下有咩日 ...[/quot

侯爵府

tsung 發表於 19-1-20 21:03
品質亦差
什麼事? 容易壞?

tsung    發表於 19-1-21 06:31

侯爵府

baby201077 發表於 19-1-20 22:12
千祈唔好買惠而浦,勁易生綉
那裡生綉 ?

侯爵府

smallamychan 發表於 19-1-20 17:58
惠而浦保養超差
發生什麼事? 好難約?

侯爵府

我自己未用過惠而浦, 但 sales 話銷量第一, 又有同事用緊, 正考慮試下....

wcpcelia    發表於 19-1-21 09:49

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

惠而普,衰到你估唔到

白朗幾好的,我上一部係白朗大眼雞,用左超過8年,依家用西門子都滿意

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

ㄧ定唔好買惠而蒲!
用咗3部, 次次好準畤3年多就壞i
换了部白朗5年touch wood 都好好用

侯爵府

估不到惠而浦評價如此....

請問有冇 JM 用緊(上置式洗衣機) 金章 ZWY60924SI (6kg, 900 轉) or ZWY61024SI (6kg, 1,000 轉) or ELECTROLUX
EWT1066EWW (6kg, 1,000 轉), ok 嗎?

侯爵府

請問有冇近 1-2 年買咗金章 / ELECTROLUX ? 好用嗎? Thanks

大宅

惠**好差架!現用緊p牌,都ok。

男爵府

我上星期在豐澤買咗部「飛哥」,佢送貨時包埋搬走舊機,$4000有找,用咗一星期感覺良好

大宅

dw0501 發表於 19-1-21 02:08
那裡生綉 ?
機面生绣, 蓋邊也生绣

首頁

尾頁

跳至