自由講場

跳至

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

人哋send相畀我 ,要load好耐 , 都係唔得,send相畀人又係 咁,照計唔關network事 因為我用屋企wifi都係唔得, 以前即使我用手機嘅mobile plan 都冇出現咁嘅問題 ,已經有一排係咁, 唔知可以點解救 ,試過剷咗whatsapp再裝過,都係唔得

大宅

2019新春慶豚圓 親子王國15週年勳章

手機無位?

伯爵府

之後屋企人部機又係咁,samsung 機,搞左一大輪都搞唔掂,放棄,買過部!

男爵府

blue02 發表於 19-1-19 22:27
人哋send相畀我 ,要load好耐 , 都係唔得,send相畀人又係 咁,照計唔關network事 因為我用屋企wifi都係唔得 ...

補充 喺whatsapp download相時, 除咗load極都load唔到, 佢仲會 自動退出

男爵府

2019新春慶豚圓

blue02 發表於 19-1-19 22:30
補充 喺whatsapp download相時, 除咗load極都load唔到, 佢仲會 自動退出

係咪你冇update啲apps呀?

男爵府

nms 發表於 19-1-19 22:29
之後屋企人部機又係咁,samsung 機,搞左一大輪都搞唔掂,放棄,買過部!

我嗰部係紅米機

男爵府

whyyou 發表於 19-1-19 22:31

係咪你冇update啲apps呀?

已 update最新版本

男爵府

水君 發表於 19-1-19 22:29
手機無位?

有空位, 不過唔知點解 , 近來好似影多幾張相 就已經爆 ,而我已經係不斷剷, 唔知嗰啲 memory係去咗邊度, 感覺有啲 cache積積累累 但我已經用的app 清潔

男爵府

水君 發表於 19-1-19 22:29
手機無位?

有800mb空位 , 而人地從whatsapp send過嚟嗰張相, 只有80 KB ,冇理由download唔到, 百思不得其解

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

不如reinstall wts。

再唔得要試手機 restore factory settings. 到時乜都會洗晒,所以backup晒d 重要file 先。

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊