0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

老公呢個月迷上王者榮耀,晚晚一返嚟就打機,個囡得3個月,成日喊到癲咗都唔理,我真係好嬲,其實有冇辦法可以改善呢?

男爵府

車厘子芒果 發表於 19-1-19 23:37
老公呢個月迷上王者榮耀,晚晚一返嚟就打機,個囡得3個月,成日喊到癲咗都唔理,我真係好嬲,其實有冇辦法 ...

要兩公婆好好傾下喎,咩原因令佢寧願打機都唔幫手湊b呢? 佢唔識湊? 想放工後有自由時間放鬆下?

大宅

老公呢個月迷上王者榮耀,晚晚一返嚟就打機,個囡得3個月,成日喊到癲咗都唔理,我真係好嬲,其實有冇辦法 ...

你要比d壓力佢,同佢傾個囡大家,合力湊好左先慢慢玩。可能佢一下子未適應者

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

最好同C6講下,等BB訓著再打。我C6都系返到屋企,好少幫手。

已刪除用户

禁止訪問

別墅

我嗰個都係咁上下!
而家直情除左我沖涼嗰段時間之外,我都自己湊算

珍珠宮

我覺得你地兩個要好好傾下

複式洋房

回覆樓主:

生之前唔係會大家都plan好點樣迎接新生命?俾多d bb可愛的一面佢睇。大部分男人可能都覺得bb喊係好煩的一件事,要令佢知道bb的成長階段係好有趣,比打機有趣

公爵府

咁要認真同佢傾,可以約定時間,打幾耐就一定要停,要幫手,唔係邊個都唔爽

男爵府

有時都會好燥底,但冇計自己攪都冇甘嬲,有時候當你忙緊湊女但見到佢訓到鼻寒都出黎時仲炆,所以我有時條氣唔順,bb訓緊個陣會掉佢係佢隔離由佢喊都唔抱佢務求嘈醒佢,個下條氣先順返

複式洋房

最主要係你老公點諗,bb大家都有份的,唔係話你返工攰就係你唔湊b嘅理由,你問下佢係米對個女好有意見,唔係嘅話點可以bb喊到癲嗮都唔理

珍珠宮

溝通係最有效既方法,兩個人攤出來講。

複式洋房

cpycpyhelen 發表於 19-1-21 12:08
有時都會好燥底,但冇計自己攪都冇甘嬲,有時候當你忙緊湊女但見到佢訓到鼻寒都出黎時仲炆,所以我有時條 ...

好有同感,自己忙住湊覺都冇得訓
個c6就打機,玩電話,訓都鬼咁大鼻寒。有時都好燥,我餵奶時佢就走黎叫阿B 兩聲 玩兩野就走開。幫手換片餵奶數埋10隻手指都冇。火都黎
係咪大部分男人都係咁?

男爵府

kaka0324 發表於 19-1-31 22:38
好有同感,自己忙住湊覺都冇得訓
個c6就打機,玩電話,訓都鬼咁大鼻寒。有時都好燥,我餵奶時佢就走黎叫阿 ...

你都好呀,我個個除左會抱其他咩都唔理,係間中會喂奶,尿片佢又唔識換,上次叫佢洗個面佢都話唔識成日咩都唔識但又想你跟佢個套

複式洋房

cpycpyhelen 發表於 19-1-31 23:24
你都好呀,我個個除左會抱其他咩都唔理,係間中會喂奶,尿片佢又唔識換,上次叫佢洗個面佢都話唔識 ...

一句唔識就唔洗做。聽到都幾火滾。
我個件c6都算肯做,但係唔叫佢唔會自主1動去做。
平時又唔留意我點湊,叫佢做好似豬隊友上身咁,餵奶就餵到阿B件衫令濕哂。我諗佢換片都唔記得點換了。整完我自己要跟返手尾。

男爵府

kaka0324 發表於 19-2-1 00:25
平時又唔留意我點湊, ...

係架,不過有時候唔輪到佢唔做,所以我會比佢二選一,甘你唔識洗面咪去座奶囉,唔通等我洗完面先我等去座咩,唔係你話你放工返黎攰同唔識就唔洗理個女架,我都要返工,返黎就湊女啦

大宅

回覆樓主

講到尾男人對bb真係無甘仔細同緊張
再加埋又唔係佢生更加唔明生仔有幾辛苦
順產辛苦,開刀一樣辛苦,湊住個b入面子宮傷口間中都會隱隱痛
佢地成世都唔會明

複式洋房

efren 發表於 19-2-1 08:59
講到尾男人對bb真係無甘仔細同緊張
再加埋又唔係佢生更加唔明生仔有幾辛苦
順產辛苦,開刀一樣辛苦,湊住個 ...

係啦。 所以有幾辛苦佢地唔明。
已經幾晚冇得訓人都謝哂皮。 c6仲要幫唔到手係隔離訓到喝喝聲,真是一殼眼淚

別墅

kaka0324 發表於 19-2-1 00:25
平時又唔留意我點湊, ...

我嗰個都係!
我女通常飲奶飲一半就會透一透,之後先再繼續。
豬隊友就一路玩電話打機一路餵,見阿女停佢就話佢唔飲喇,然後唔餵!
換片餵奶咁耐應該唔多過10次,次次都係我執手尾,咁不如我做番算了

首頁

尾頁

跳至