自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

2019勳章

係咁嘅,我有個姐妹之前有感情問題,我都一直有開解陪住佢。有嘢要幫手,我可以的都去幫佢。好喇,最近佢終於拍拖喇,咁我都鄧佢開心。咁有拖拍自然會忽略下朋友都正常,但我最近真係有D嬲,因為佢好少講佢男友嘅事,剩係講過佢男友開公司,出手闊綽,剩係send佢地去邊拍拖,食乜啊,送乜禮物俾佢啊,就唔出聲,有小小曬命咁,咁我地復佢,我地唔想睇哩D,有興趣睇你男友咩樣多D,佢就復個翻白眼個表情過嚟,久而久之,佢一send我都唔復佢。噚日,佢話係我屋企哩邊,咁我就復佢,我出佐街啊,應該無咁早返屋企啊,佢又復個白眼過嚟,我真係有D火,咁係咩意思啫,唔使傾落去喇。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

其實唔係大件事,佢想講同唔想講咩係佢自由,或者時機未啱!

洋房

2019勳章

lojo11 發表於 19-1-20 12:36
其實唔係大件事,佢想講同唔想講咩係佢自由,或者時機未啱!

係拍拖之後態度變曬,傾計成日翻白眼,咁嘅係咩意思,我覺得好唔舒服

珍珠宮

2019新春慶豚圓

19959122 發表於 19-1-20 12:43
係拍拖之後態度變曬,傾計成日翻白眼,咁嘅係咩意思,我覺得好唔舒服

表情符號有時候大家解讀唔同,唔好理佢,如果係文字咁會請晰d,表情好難講係咩意思

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

其實人地男友咩樣關你咩事?感覺太八

珍珠宮

2019新春慶豚圓 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

人地未穩定,可能唔想公開比大家知啦。
我個好姊妹單身好多年,上年遇到適合就拍拖,我都無刻意問,佢想講自然會講...想公開見就會比朋友見
Emoji每個人解讀不同,不用太上心啦

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

太8, 人家男友關你咩事

男爵府

回覆樓主:

唔知你同朋友感情同平時相處係咪好認真正經0個d..

我同d朋友同事都成日用反白眼emoji

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁可佢自己都覺得未夠穩定唔想公開,但又想晒幸福,咪晒下食呀電呀禮物咁囉

侯爵府

回覆樓主:

佢可能覺得翻白眼emoji係好cute,人人解讀唔同,唔使太上心。

洋房

2019勳章

lojo11 發表於 19-1-20 12:46
表情符號有時候大家解讀唔同,唔好理佢,如果係文字咁會請晰d,表情好難講係咩意思
...

我而家都唔多理佢,無心傾計就唔傾

洋房

2019勳章

cbeyond 發表於 19-1-20 13:05
太8, 人家男友關你咩事

我都無8過佢男人嘅事,只不過我唔中意佢現時的溝通方式

洋房

2019勳章

Angelice-BeBe 發表於 19-1-20 13:02
人地未穩定,可能唔想公開比大家知啦。
我個好姊妹單身好多年,上年遇到適合就拍拖,我都無刻意問,佢想講 ...

我都無乜問佢男友的事,佢就係拍拖之後,態度變曬咁,一班人傾計咁,又係你聊起先,跟住就不停表情符號,你叫大家點傾落去

洋房

2019勳章

wowobibi 發表於 19-1-20 13:30
唔知你同朋友感情同平時相處係咪好認真正經0個d..

我同d朋友同事都成日用反白眼emoji

唔係話好正經,只不過現正個谷變佐佢曬食物丶禮物咁,大家傾唔到計,D人都唔想出聲,我唔知你他明唔明,忽然好無癮咁

伯爵府

19959122 發表於 19-1-20 16:20
唔係話好正經,只不過現正個谷變佐佢曬食物丶禮物咁,大家傾唔到計,D人都唔想出聲,我唔知你他明唔明,忽 ...

我明,我都好怕人咁做

大宅

19959122 發表於 19-1-20 12:43

係朋友咪把這句話告訴他,只不過一個表情而已

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我明, 佢咁樣覆個反白眼。。令大家即刻dead air晒, 其實都好無奈, 大家真係好朋友既, 講笑八一句又唔係咩大不了, 佢唔想公開住, 可以直接講遲d穩定左先, 只用公仔覆反白眼令人感覺差d

男爵府

19959122 發表於 19-1-20 16:20
唔係話好正經,只不過現正個谷變佐佢曬食物丶禮物咁,大家傾唔到計,D人都唔想出聲,我唔知你他明唔明,忽 ...

下次佢又曬禮物/食物時
你咪又用返白眼emoj覆佢

我都好憎人只用單個emoji黎覆
真係唔明佢想點
寧願佢唔覆

侯爵府

lojo11 發表於 19-1-20 12:46
...

公爵府

回覆樓主:

點解你咁介懷別人男友樣呢?其實佢都有 share 佢哋之間點滴

tsung    發表於 19-1-20 20:11

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊