自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

佢哋喜歡食嗎?

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我就10歲先畀小朋友食

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

OKC 發表於 19-1-20 19:58
佢哋喜歡食嗎?

我仔7歲半,仲未食過魚生

水晶宮

回覆樓主:

冇諗住比我仔食,佢大左要食就佢嘅事,我自己都食少左好多,知得多驚得多。不過我係元氣見過有媽咪比2個小朋友食,目測一個3歲左右,一個唔過5歲

大宅

佢哋喜歡食嗎?

我冇食閞……我女在我影響吓…………E+都未食過魚生/刺身…………(14歲

珍珠宮

回覆樓主:

十歲未食過。

我又唔明,點解元氣咁多小朋友去,唔食生嘢跟本無咩選擇。來來去去都係蛋、蟹柳、烏冬、炸蝦、燉蛋

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 育兒性格勳章

happybebebe 發表於 19-1-20 20:36
十歲未食過。

我又唔明,點解元氣咁多小朋友去,唔食生嘢跟本無咩選擇。來來去去都係蛋、蟹柳、烏冬、炸蝦 ...

有烏冬,有 鰻魚飯食。

寶石宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

暫時冇打算比佢哋食

大宅

2019新春慶豚圓

十歲未食過。

我又唔明,點解元氣咁多小朋友去,唔食生嘢跟本無咩選擇。來來去去都係蛋、蟹柳、烏冬、炸蝦 ...

我仔好鍾意,一星期最少去2次,因為貪得意有火車我都好鍾意同佢去,有時出街叫2個麵又食唔哂,叫1個又唔夠食,食元氣個烏冬好細,佢自己食得哂,仲可食其他野,燉蛋,鰻魚,有時食埋芝士蛋糕就大滿足
不過都係唔比魚生,因為得4歲幾

珍珠宮

天真B 發表於 19-1-20 20:53
我仔好鍾意,一星期最少去2次,因為貪得意有火車我都好鍾意同佢去,有時出街叫2個麵又食唔哂,叫1 ...

我唔俾我小朋友去....因為貴

伯爵府

十歲未食過。

唔貴麻大人都係見有野岩佢地食先去,大人有得爽下,佢地肯食唔理佢悶唔悶

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

十歲未食過。

我仔女平時唔食生野,但都鍾意去元氣,食烏冬、粟米軍艦、腐皮壽司,仲有加州手卷。

早兩年同仔女去東京旅行,第一次俾生野佢地食,揀間百貨公司樓上的「四正」壽司店去食。啲生的魚的壽司件件都係仔女一人半件share。食完落街不夠5分鐘,13歲的仔又話肚痛又話想嘔,真係俾佢嚇親。反而10歲的女冇野,所以我覺得係仔的心理問題,食唔到生野。

子爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

回覆樓主

我女14歲,仲未食過,我自己則幾中意食;佢覺得放生野入口好核突,我由得佢,唔食又無乜損失!

伯爵府

2019勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

6歲時試蟹子同3文魚子
7歲試3文魚同煙3文魚
佢都中意食,不過我唔會比得多,都係1,2舊

子爵府

十歲未食過。

我小朋友真係來來去去都係食果幾款粟米, 蟹柳, 蛋, 三文魚籽, 青瓜卷, 炸蝦卷, 烏冬, 炸三文魚皮, 芝士蛋糕, 都好多選擇吖

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 BK Milk勳章

8歲魚生未食過
依家有食下蟹子

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

10歲, 只能食蟹子& 三文魚子, 其他魚生都不食.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;天眼昭昭,報應甚速

大宅

2019新春慶豚圓

happybebebe 發表於 19-1-20 20:54
我唔俾我小朋友去....因為貴

我又唔覺得算好貴,依家出面茶餐廳食個午餐都大約五十蚊,元氣坐得舒服,感覺整體都好舒服,值得的

男爵府

2019新春慶豚圓

佢哋喜歡食嗎?

我本身極愛食生野,但同仔講要15歲以上先食得

子爵府

回覆樓主:

8歲開始食
但去正規日本餐廳先會比佢食

首頁

尾頁