自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 小可愛11 的帖子

其實如果咁講, 即係比較平既都應該唔會係 100% cashmere, 想買條頸巾用下, 有無可能 $2,000 樓下買到?

珊瑚宮

畀面勳章

cassy_w 發表於 19-1-22 11:07

其實如果咁講, 即係比較平既都應該唔會係 100% cashmere, 想買條頸巾用下, 有無可能 ...

都有,不過要識得揾。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cassy_w 發表於 19-1-22 11:07

其實如果咁講, 即係比較平既都應該唔會係 100% cashmere, 想買條頸巾用下, 有無可能 ...

$2000頸巾一定買到,$1000都夠
當然唔好預頂級/牌子貨(Burberry 就緊係唔得),但又軟又輕嘅質素,夠了

大宅

Charlotte_mom 發表於 19-1-22 14:04
$2000頸巾一定買到,$1000都夠
當然唔好預頂級/牌子貨(Burberry 就緊係唔得),但又軟又輕嘅質素 ...

可以介紹下嗎? 除左你之前提到既 twiggy, twiggy 以前係銅鑼灣都有, 而家好似無左, 因為真係好少去中環, 你講個間我去唔到

男爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

想問下charlotte mon, 我琴日係中環TWIGGY 買左條羊絨頸巾減價$300, 好易甩毛, 痴到條黑色褲好多毛, 似抱完貓貓咁,成身毛. 即係不是靚貨?

大宅

小可愛11 發表於 19-1-22 01:40
世界已經禁止獵殺 shahtoosh, 所以現今市場好難買到,就算有都會係天價。

而家嗰條頸巾都係放喺櫃入邊,一年拎出嚟曬下佢一次,因為香港太暖用唔着,外國好多地方都禁止入口,所以去凍嘅地方旅行都唔會用...或者第時年紀再大啲怕凍先至用得着...

首頁

尾頁

跳至