婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

你冇錯!一啲都唔需要自責!佢地真搞笑!做護士專業過做海關,佢地憑咩睇低你?叫你媽大大聲串返佢地都得呀!無偷無搶自己借錢去讀書,關佢地乜野事?以你嘅收入,好快還晒啲學費啦,駛佢地擔心?佢地知唔知做護士起薪點係幾多呀?

用戶要求終止服務

簡單一個字,因為你窮。係,你係咩都自給自足。但而家人地唔想個仔,娶個呢D人。人地想娶個屋企正常,唔洗個女負責咁多野既人。
你太多野要負責了,人地唔洗娶個負擔番來。你話你自己還學費,人地點知個仔D錢有無幫你還?佢地覺得無可能我個仔幫人地個女供埋學費的。

呢個係我覺得佢地點認為你。

978212    發表於 19-1-26 17:45

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

如果係咁...你男朋友又講咩...有咩反應?
佢咩無表態...請係離開佢

一個男人...要懂得維護自己女人...同家庭

雖然罵你的人是他父母.....但唔岩就要出聲~~

公爵府

牛年勳章

最緊要係你男朋友點處理

水晶宮

回覆樓主:

傻女,唔好自責,你仲好叻女 自己供讀書,未來老爺、奶奶你唔雖要放緊係心,最緊要男朋友點樣保護你!

複式洋房

多謝各位絲巴打,我男朋友一家都係住公屋。佢爸爸做運輸工程車,呀媽係洗碗
我爹地媽咪而家有開小店做生意
佢地有話幫我還,我話唔洗,因為我揾唔到一個理由仲要問爸媽拎錢,我唔係聖人,我只係想處理番自己既問題
有絲打問我男朋友係咪成日番大陸,唔係,果次係一班朋友去,佢爸爸就話我叫
每次有親咩事都鬧左我先

伯爵府

2024年龍年勳章

點解唔分手~如果我係你父母,我會好傷心
憑咩我養大個女俾人地睇低,睇唔起我屋企,我唔會嫁~
嫁到入去無好日子過,男朋友依家幫到你,唔通幫你一世~
男朋友父母都係佢既親人,佢夾係中間,好難做人
嫁到入去,唔見得會好
早分手,放自己一條生路吧

大宅

Hoyu妹妹 發表於 19-1-21 11:04
多謝各位絲巴打,我男朋友一家都係住公屋。佢爸爸做運輸工程車,呀媽係洗碗
...

職業無分貴賤, 但好明顯你及你家人、家庭背景及修養好過男家好多倍, 樓主, 你值得搵過另一個更好的。

子爵府

回覆樓主:

海關高層定普通散仔?散仔起薪先得2萬鬆,同註冊護士爭好遠

男爵府

回覆樓主:

你男友配唔起你。
忍痛分吧。
情到濃時, 你覺得可以因為愛繼續一齊, 但到感情淡左呢? 到時個男人就會怪責你。同自已父母一齊鬧你。一齊睇唔起你外家。到時可能仔女都生埋, 你仲痛苦過永遠單身。
祝下個男人可以比到幸福你。

複式洋房

多謝你地意見,我明你地好多都係過來人
我曾經都同我男朋友講,不如分手啦,放棄啦
但我男朋友同我講,佢都無諗過放棄,點解我要講放棄
所以我先有呢個動力,我話你屋企人好過份,佢明白我心情,老豆老母佢無得簡,但我唔係愚孝既人

男爵府

Hoyu妹妹 發表於 19-1-21 12:22
但我男朋友同我講,佢都 ...

既然唔係愚孝就要做返d野執保護你啦,父母係無得揀但唔代表佢做咩都唔敢出聲,有時要比佢地知人係有底線尤其錯既係佢地!既然咁唔鍾意知準心抱咪大家分開d唔好見,結婚果日佢地鍾意就嚟觀下禮飲你果餐,淨係女家擺囉!如果想個仔幸福就唔好搞咁多野收下把臭口!

珍珠宮

回覆樓主:

樓主,想知你嘅未來6299有幾多個仔呢?

侯爵府

如果你男友無斷六親的決心,其實依家佢係氹住你。日後條路好艱難呀。

公爵府

Hoyu妹妹 發表於 19-1-20 21:02
我男朋友撐我,話說見四大掌佬果陣,我爹地都傾到扯晒火,佢同佢老豆講,呢d野根本就唔關你事既,係我地後 ...

主要男友撐你,同埋以後6299唔係住埋一齊就得喇,冇理佢,講埋啲咁架嘢

子爵府

你地結婚後 駛唔駛同6299一齊住?

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Hoyu妹妹 的帖子

口講無憑,行動最實際~

子爵府

問佢婚後你可否唔見佢父母?
如果佢要迫你見佢父母的話,早分早著。

珍珠宮

Hoyu妹妹 發表於 19-1-21 11:04
...

阿妹,我話你知,如果你要嫁,由今日開始要惡! 攞返個主導權! 主導自己人生既權! 佢諗佢事! 你做你既事! 唔需要喊!

佢有權憎你,你都有權當佢透明! 知無?

男爵府

傻妹,你一日未嫁你男朋友一定會講到唔放棄段感情咁,好老實講我覺得講背景叫男家死開啲啦!
唔好為結婚而結,你可以慢慢考試清楚,除非個男人好有能力唔靠父母都照顧到你,否則你都要諗清楚,現實講句你如果嫁左日子過得比未嫁辛苦,就自己選擇另一個或者保持拍拖啦。
如果你係我女一定叫你飛左個男人,原因配唔起我個女。

首頁
12345...8

尾頁

跳至