親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問深圳灣過關後,在那裡坐的士呢?大約多少錢?
因為新年時間去,怕找不到咪標的士

另,我想問酒店附近的商場是否海上世界?

有什麼出野食推介呢?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

深圳灣口岸的士約15分鐘(如果無塞車無封路)
我住港島就會揀搭船去蛇口,碼頭無咩人企理d,的士5分鐘就到
酒店幾乎大門一出就係海上世界(行過去2分鐘一定搵到),海上世界好鬼大,我無官方數字,但過百間無走雞。我上次去公司開大會再前兩日做準備,隨便食左好幾間質素都唔錯
Hilton酒店出名川菜,試下佢地個麵,好食!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

裝個大眾點評app,類似香港openrice (但更強大),可睇到食評又可以導航

瑪瑙宮

大廚勳章

Celia0001 發表於 19-1-20 21:38
請問深圳灣過關後,在那裡坐的士呢?大約多少錢?
因為新年時間去,怕找不到咪標的士

我去左隻船個邊食。。。夜晚去到着晒燈求其中入去一間食都OK

Hilton 個早餐都豐富

王國長老

seaheart88 發表於 19-1-20 22:29

我去左隻船個邊食。。。夜晚去到着晒燈求其中入去一間食 ...

我上次去做野,出晒煙,明知飯都無得食。於是上午會議開波後,我去餐廳話我唔坐低食早餐喇,我趕,可唔可以執幾個包走(我房費包早餐)
然後staff好好人咁幫我pack包、生果盒、仲有成杯外賣熱檸茶,超靚咁俾我帶走
酒店service真係幾好

瑪瑙宮

大廚勳章

Charlotte_mom 發表於 19-1-20 22:56
我上次去做野,出晒煙,明知飯都無得食。於是上午會議開波後,我去餐廳話我唔坐低食早餐喇,我趕,可唔可 ...

其實我去過幾間希爾頓酒店都有呢啲服務。。譬如好似新宿嗰間佢直情門口擺個咖啡機放埋紙杯預咗你拎走。。。

有試過福岡嗰間。。。佢門口都準備左啲三文治同埋咖啡杯俾你攞走。。。即係預咗有啲人係食唔切

但係更估唔到嘅事廣州嗰間都會咁。。我問佢攞個紙杯話想攞一杯返房飲。。。佢即刻走個外賣杯俾我。。好nice
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

Charlotte_mom 發表於 19-1-20 22:56
我上次去做野,出晒煙,明知飯都無得食。於是上午會議開波後,我去餐廳話我唔坐低食早餐喇,我趕,可唔可 ...

早餐就OK。。。但係佢個lounge就冇乜嘢食。。。房間就送個生果盤

wcpcelia    發表於 19-1-21 09:32
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁

尾頁

跳至