0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

我最擔心既問題黎啦…. 啊B啱啱滿月面朱開始有濕疹, 真係遺傳左我啊 ….. 呢家淨係飲奶, 轉奶粉或者加益生菌對佢有冇幫助啊?

禁止訪問

2019勳章

大宅

2019勳章

karlieyau 發表於 19-1-20 23:08
我最擔心既問題黎啦…. 啊B啱啱滿月面朱開始有濕疹, 真係遺傳左我啊 ….. 呢家淨係飲奶, 轉奶粉或 ...

點樣知道bb個d係濕疹?有無相睇下?我都怕我bb有

別墅

2019新春慶豚圓

回覆 karlieyau 的帖子

濕疹b可以揀babynes試下,佢呢隻係低敏奶粉,有水解乳清蛋白,入面嘅蛋白分子分解得細塊d,可以減低致敏,舒緩到濕疹問題。

禁止訪問

2019勳章

別墅

2019勳章

我建議睇左醫生先,因為我女都係得面珠有,幫佢搽cream..點知個身都開始有、去睇左兒科,醫生話一有濕疹就等於打開左道門,唔盡快處理佢就會成日蔓延,

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

都系睇醫生先,再確定轉奶粉。

複式洋房

karlieyau 發表於 19-1-20 23:08
我最擔心既問題黎啦…. 啊B啱啱滿月面朱開始有濕疹, 真係遺傳左我啊 ….. 呢家淨係飲奶, 轉奶粉或 ...

佢本身食緊邊隻?

民房

2019勳章

我bb都有濕疹,睇左醫生就話濕疹係敏感,所以最好食低敏奶粉,我就食醫生比既s26低敏奶粉,我有問過萬寧姐姐,佢話雀巢能恩同hipp都係低敏既,可以試下邊隻比較啱bb食

複式洋房

2019勳章

我同你一樣case…最後醫生建議轉低敏奶粉,BB情況真係有改善,加上自己都諗通咗,低敏奶粉都可以比到BB足夠嘅營養

複式洋房

2019勳章

歌地 發表於 19-1-24 17:28
我bb都有濕疹,睇左醫生就話濕疹係敏感,所以最好食低敏奶粉,我就食醫生比既s26低敏奶粉,我有問過萬寧姐 ...

hipp都係咩冇寫既.. 定係個姐姐以為有機就係低敏

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

noodleTT 發表於 19-1-28 22:21
我同你一樣case…最後醫生建議轉低敏奶粉,BB情況真係有改善,加上自己都諗通咗,低敏奶粉都可以比到BB足夠 ...

係架 易吸收d營養 我都抗拒過

karlieyau    發表於 19-1-29 21:59

複式洋房

2019勳章

chaxxcha 發表於 19-1-21 00:20
點樣知道bb個d係濕疹?有無相睇下?我都怕我bb有

個個都好似唔同, 我自己都有所以大概識分, 有D B紅色一撻撻, 我B有D灰灰一層係面, 好似蛇皮甘

複式洋房

2019勳章

noodleTT 發表於 19-1-28 22:21
我同你一樣case…最後醫生建議轉低敏奶粉,BB情況真係有改善,加上自己都諗通咗,低敏奶粉都可以比到BB足夠 ...

老公都叫我諗開啲, 我同BB都健康最重要…想問下你個陣係轉用咩奶粉?想參考下…因為一直以嚟都一心諗住餵人奶, 所以無仔細研究過奶粉

別墅

2019新春慶豚圓

我試咗幾隻低敏奶粉,覺得雅培親護最好,一嚟囝囝中意飲,二嚟佢係低乳糖、100%水解蛋白既低敏奶粉。囝囝大概飲咗一星期到濕疹已經有改善

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊