懷孕前後

跳至

民房

2019新春慶豚圓 2019勳章

懷孕29週,呢輪好明顯,好似食完野,d野頂住在喉嚨未吞咁,唔知係咪懷孕其中一個特徵黎的

大宅

2019勳章

aguis 發表於 19-1-20 23:23
懷孕29週,呢輪好明顯,好似食完野,d野頂住在喉嚨未吞咁,唔知係咪懷孕其中一個特徵黎的
...

係咪胃酸倒流? 我有時幾嚴重所以睇婦產科有叫佢開胃藥食。

大宅

2019新春慶豚圓

...

小心係胃酸倒流

別墅

...

我28周都係咁,醫生話胃酸倒流,叫我食完飯散下步,未需要食藥住,對比起之前嘔到癲,而家我覺得已經叫舒服左,我都唔諗會好番,但求快啲卸貨

公爵府

2019新春慶豚圓

...

可能胃漲,不過我係後期先明顯,成日覺得冇胃口咁

公爵府

2019新春慶豚圓

Charmchai 發表於 19-1-21 07:17
我28周都係咁,醫生話胃酸倒流,叫我食完飯散下步,未需要食藥住,對比起之前嘔到癲,而家我覺得已經叫舒 ...

28週就咁,真係有排等,愈到後期愈辛苦

別墅

hoganbaby 發表於 19-1-21 09:37
28週就咁,真係有排等,愈到後期愈辛苦

我week 6- week 20 狂嘔,停左嘔就開始頂,week 24-26 嗰排叫做無咁頂,最近開始又頂得嚴重左(可能個肚大,我個肚又高),而家唔奢望唔頂,疊埋心水等生

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

胃酸倒流,有時會焯傷喉嚨。

民房

haha748494 發表於 19-1-21 21:22
胃酸倒流,有时会焯伤喉咙。

yes yes ,就是好似火焯咁既感覺

珍珠宮

咁你儘量咪食太多,同埋食得清淡D

翡翠宮

回覆 aguis 的帖子

睇黎好多媽媽都有呢種感受。

大宅

...

而家我都25w 喉嚨痛到又好像塞的!
.6-18w時喉嚨好像塞著舊嘢喔!完全食唔落嘢,靠飲湯水吊著!20周開始唔口苦 酸開始吃飯有胃口舒服好多了,

民房

Cindy曾 發表於 19-1-21 23:07
而家我都25w 喉嚨痛到又好像塞的!
.6-18w時喉嚨好像塞著舊嘢喔!完全食唔落嘢,靠飲湯水吊著!20周開始 ...

我昨晚食左杯雪糕 好似好d了

大宅

aguis 發表於 19-1-22 08:07
我昨晚食左杯雪糕 好似好d了

⊙∀⊙!從來沒有吃過冰的東西……

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊