自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Del

BBJOJO    發表於 19-1-21 20:07

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

KILW 發表於 19-1-20 23:26
家中有幼童,預計即將到愛爬高爬低又好奇嘅年齡,好驚佢會跌落街,而本身想整蚊網防蚊。老公成日覺得有窗花 ...

根本兩樣野嚟,蚊網唔受力唔可以代替窗花
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

家中有幼童,預計即將到愛爬高爬低又好奇嘅年齡,好驚佢會跌落街,而本身想整蚊網防蚊。老公成日覺得有窗花 ...
有幼兒一定唔得,
蛟龬唔受力。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

有隻金鋼網都OK架,但,始終穩陣一定係窗花,小朋友條命比好睇緊要的,呢個世上冇如果,自己諗

翡翠宮

回覆樓主:

無可能

男爵府

絕對不能,你問下佢係咪要靚都唔要個細路安全

男爵府

Nok_Nok 發表於 19-1-20 23:42
有隻金鋼網都OK架,但,始終穩陣一定係窗花,小朋友條命比好睇緊要的,呢個世上冇如果,自己諗
...

Del

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

用小朋友條命來搏

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

裝窗花啦,唔好比自己做一D會後悔嘅事

wcpcelia    發表於 19-1-21 14:48

大宅

回覆樓主

唔好傻啦,美觀緊要,還時命仔緊要?

大宅

2樣嘢!唔可以代替!
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid81/pe539b2f4d66bae008f6a54c99cf57173/faf3420b.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid81/p75b46f90ca53348e019f5a3930cd11b0/faf340b3.jpg[/img][img align=right]http://lilypie.com/cache5/4/020104013.png[/img]

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

不作他想 安窗花

JD930    發表於 19-1-22 11:22

珍珠宮

畀面勳章

KILW 發表於 19-1-21 00:11
有諗緊金鋼網,唔知有無人用緊覺得穩陣?因賣金鋼網嘅聲稱自己穩陣到好似監獄咁。
...

我用緊金鋼網 蚊帳, 其實兩回事, 窗花 是固定安裝好。 蚊帳 可以打開, 同開窗一樣, 只係開既方法唔同,有小朋友,。應該安裝窗花,唔洗諗, 小朋友重要d

男爵府

我老公都唔鍾意窗花,但我都堅時要裝,最後㨂窗鎖

大宅

點解可以咁自私
為美觀而罔顧小朋友安全

男爵府

米巴太太 發表於 19-1-21 14:50
我老公都唔鍾意窗花,但我都堅時要裝,最後㨂窗鎖

乜叫窗鎖?

珍珠宮

wingwingho2007 發表於 19-1-21 00:17
唔好傻啦,美觀緊要,還時命仔緊要?

大宅

vencyk 發表於 19-1-21 14:54
乜叫窗鎖?

應該係窗較位裝粒螺絲,隻窗只可以開少少。我廁所都係甘,無裝窗花

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

屋企唔好睇仲緊要過自己個囝條命,無言

男爵府

金鋼網可以加鎖, 但受力同安全問題就唔知, 有人都當貓網用, 不過整得蚊網都遮哂啦, 始終窗最好

首頁

尾頁

跳至