懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

大家孕前即係頭2-3個月,會吾會跌磅?跌幾多?
我懷孕前62kg左右,1個月知道懷孕時大概61.5kg,依咖2個月60.2kg....正常嗎?我第三胎了,前2胎只會增磅....未試過跌

男爵府

2019新春慶豚圓

karochan 發表於 19-1-21 09:42
我懷孕前62kg左右,1個月知道懷孕時大概61.5kg,依咖2個月60. ...

我全個孕期都跌磅,跌咗2~3kg~bb已出世係中碼。嗰時醫生話只要bb size ok,阿媽跌磅無問題,生完我比未有bb時輕左廿幾磅,。(未生前好肥)

侯爵府

2019新春慶豚圓

我頭3 個月無左10%, 因為嘔得太利害, 完全食唔到野, 你其實跌好少

別墅

freshrose 發表於 19-1-21 11:35
我頭3 個月無左10%, 因為嘔得太利害, 完全食唔到野, 你其實跌好少

希望之後升得吾多啦

大宅

回覆樓主:

我第一胎維持同一個磅數到25週。
第二胎跌磅,到14週跌咗5kg,但個人係冇瘦度,只係冇咩胃口食嘢冇咩嘔。相信後期會增磅嘅,唔駛擔心啦

複式洋房

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我頭果2個月跌1kg
依家去到就31wk升左10kg...

大宅

我懷孕前62kg左右,1個月知道懷孕時大概61.5kg,依咖2個月60. ...

我12W 都跌左3KG 胃口吾好 都正常既。我問過身邊既朋友 佢地前期都係咁

珍珠宮

2019新春慶豚圓

你係咪呢個時期無乜胃口?食唔落嘢?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

我懷孕初期都係跌磅架,我見好多嘔得犀利既媽媽都係跌磅,到中期先開始增磅

大宅

我本身39kg,到有咗一個月就41kg,之後兩個月不停嘔,跌返去40kg,但而家已經升得好快,所以唔使擔心(兩胎都係咁上下)

大宅

我頭3個月跌左10磅 呢加7個月比有前重返2kg左右
Bb中碼size

水晶宮

陀孖頭6個月我跌左6kg
bb生長無問題呀

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

你呢排會唔會勁嘔,冇胃口,我懷孕初期都系咁,到懷孕中期就追磅喇。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊