自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

幫阿女揾一對一的日文老師,揾了半年都揾唔到。應該去那裹找?

伯爵府

囡囡幾大?學日文係應付學校的課程還是為興趣?

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

學校有無日本人家長可以問吓?

大宅

2024年龍年勳章

學校有得讀好D?

大宅

回覆 澄曜媽媽 的帖子

本身係日文學校讀緊,呢幾年找過幾個日文私人補習老師,但係收得平既($200-300)教得好差,可能係唔識教,而一些有經驗有口碑的就話太多學生而不收生,最後我係去早x田(一些私立日文學校係可以提供一對一私人補習要去他們學校度學1小時(按不同時段收費)都幾貴下$500,如要日籍老師收得仲貴妳可以參考一下
找個好的老師真係好難,我本身要返工,網上搵質素參次(試過找唔到好的只好焗住繼續用)
如果有好的日文老師麻煩pm我
歡迎歡迎

男爵府

Watashiwamomo 發表於 19-1-21 12:29
回覆 澄曜媽媽 的帖子

本身係日文學校讀緊,呢幾年找過幾個日文私人補習老師,但係收得平既($200-300)教 ...

上門返邊頭?

大宅

回覆 天山雪蓮 的帖子

早x田我係去近灣仔那邊上補習班,本身住東區,上網找過好多私人補習大部分唔願意上門教,後尾我話用skype先得,所有功課筆記我係電郵給補習老師,覺得咁樣好省時間又靈活。其實而家些日語學校有部分唔錯,只要用心上堂唔明問老師基本上可以唔洗補習(只係我年紀大吸收力差先找私補)

歡迎歡迎

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

澄曜媽媽 發表於 19-1-21 10:08
幫阿女揾一對一的日文老師,揾了半年都揾唔到。應該去那裹找?

日本語學校ok嗎?

首頁

尾頁

跳至