自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

kittykit622 發表於 19-1-21 10:30
唔關事,磨擦係由C6冇手尾同污糟開始。工人開始俾面色老公睇。但昨晚C6話我時,有話佢以前係咪都咁俾面色 ...

呢個已經好明顯, 污漕問題只係導火線, 如果老公心唔舒服, 都係唯有換工人!

伯爵府

如果個工人係會影響兩公婆既感情 一定炒
一係係預左要為工人而跟老公關係唔好
但又何必

男爵府

開心吸收勳章

呢個工人可以同你C6嘈交黑佢面,佢忘記咗自己係打緊工了

咁嘅態度如果唔改,唔炒唔得,最多而家同C6傾下肯唔肯俾多次機會

大宅

回覆樓主:

你調返轉諗,工人係你老公同前妻留落,然後呢個工人比面色你睇,仲令你覺得佢主人剩係得前妻而唔係你,你同你老公投訴你老公仲覺得工人冇問題,而唔係即刻氹番你。你又會點諗?我相信會即刻心淡囉
而家唯一嘅可能性,就係你同你工人講老公始終係第一位,因為你嘅唔禮貌對佢,我好難再留你,始終先生先係出糧個位。如果你仲想留喺度,你就要明白先生係一家之主,然後你同先生道歉,承諾以後會尊重佢,過去嘅嘢係佢唔啱,唔好擺喺心到,家鄉屋企仲有頭家要養,希望先生原諒重新再好好相處。然後你再同老公講,話事權係佢度,咁係博你先生會心軟,下左啖氣會原諒你同佢。

伯爵府

回覆樓主:

相信樓主你夾係中間都左右為難,如果炒左工人,好多野要重新教過同未必放心,亦有機會請到一個未必合心意,如果係我,我兩個都唔會幫,由c6自己當面同佢講處理番自己既問題,大前題建議番如果c6真係決定要炒,叫佢自己訓練新黎既工人工作安排,等佢明白下再請工人既難處,唔好交個難題比其他人,再講工人黑面問題,佢亦自己承受番後果,最緊要係樓主你保持中立態度,不偏不倚。

公爵府

2024勳章

kittykit622 發表於 19-1-21 10:19
梗係要老公。但好唔想換工人,點樣可以氹掂老公唔換呢?

梗係炒啦, 仲問,邊個重要啲?

水晶宮

kittykit622 發表於 19-1-21 10:48
工人做左十年,好幫到手,生活上所以事都辦好,對我態度好好,但唔知點解係睇C6唔順眼。前夫都冇手尾,但冇 ...

掉返轉角色!個工人係你老公同前妻用落嘅,而個工人又咁對你,你會點?!

侯爵府

咁個工人好唔比面你c6喎,男主人無手尾佢夠膽爆佢工人係做呢類野架(執拾)。

JM你公司老細無手尾你會不會爆佢呀?幾幫得手咁都好難有老細鐘意嘛

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

櫻花bb 發表於 19-1-21 11:09
掉返轉角色!個工人係你老公同前妻用落嘅,而個工人又咁對你,你會點?!
...

冇錯, 易地而處, 工人搞掂曬 樓主老公 嗰啲冇手尾呀好糟邋遢嘢, 但唔幫手樓主做嘅,畀面色樓主睇, 仲會同佢嘈交㖭, 咁樓主你又會點呢
總有離別的時候

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

c6 開到口佢有面色睇,工人無論佢幾幫得手都不應同你c6開火,個工人都不是省油的燈。

炒吧

伯爵府

回覆樓主:

有些工人做耐左係會對個家庭過份投入
即係當你係sis咁
佢唔中意個男人味比面色佢睇
2選1之下
你冇得揀架啦
同c6講完約換囉

子爵府

kittykit622 發表於 19-1-21 10:15
現工人係同前夫留落,用左好多年,本身同C6關係都可以。但相處耐開始大家睇大家唔順眼,琴晚兩個鬧大交,C6 ...

實際因為咩事鬧交?

男爵府

kittykit622 發表於 19-1-21 10:48
工人做左十年,好幫到手,生活上所以事都辦好,對我態度好好,但唔知點解係睇C6唔順眼。前夫都冇手尾,但冇 ...

做左10年,人生有幾多個10年,工人可能當左你同你仔仔係一家人咁!
男主人換左人又要服侍佢,生活細節上唔習慣好正常!黑面係錯但可能忍左好耐呢!
如果係我會再試下同2邊再傾下,請到做到野既工人真係難!又唔想重新再適應!

子爵府

kittykit622

同C6現在感情好好,佢很愛我,我亦很愛佢。而家要佢做乜都肯做,而我感覺很安全。兩心緊扣一齊很幸福。不過剛發現過去一d野,類似不忠,我心好唔舒服,原來當日咁呃我。為過去影響現在係咪好蠢?

上個月樓主先有POST話C6類似不忠
https://www.baby-kingdom.com/for ... ad&tid=22181957

大宅

WKFC 發表於 19-1-21 11:07
你調返轉諗,工人係你老公同前妻留落,然後呢個工人比面色你睇,仲令你覺得佢主人剩係得前妻而唔係你,你同 ...

呢個處理好好,可能我都冇企在老公角度出發。

大宅

spicymama 發表於 19-1-21 11:07
相信樓主你夾係中間都左右為難,如果炒左工人,好多野要重新教過同未必放心,亦有機會請到一個未必合心意, ...

男人,點會幫手,佢淨係諗換左佢,問題就解決。冇想過換完後可能有更多問題。

大宅

bopui0607 發表於 19-1-21 11:15
實際因為咩事鬧交?

仔沖緊涼,C6肚痛,拍門問沖完未。工人出聲,沖涼要時間,叫佢等吓。因為積怨,C6聽到覺得工人俾說話佢聽,就開始鬧交。

大宅

tahnee 發表於 19-1-21 11:18
kittykit622

過左去,同埋好耐以前既事,已經放下。

水晶宮

佢地咁樣鬧交,不滿,工人都無謂留低

侯爵府

櫻花bb 發表於 19-1-21 10:38
好老實!我會炒工人!工人俾面色你老公睇,已經唔啱,再者,你老公見到個工人,又會諗起你前夫作比較,再 ...

x2,一定即炒工人

首頁
12345...19

尾頁

跳至