時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

以後有暴動,警察可以不需要出動了。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

鄭仲恆係一個誠實、有為的青年?

法官相信佢係一個 “無辜的途人”,已成事實!講咩都無用。

人在做天在看…警隊加油!

子爵府

ning.. 發表於 19-1-21 19:59

官個腦唸乜,我知條鐵咩

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

做警察的,以後明哲保身最穩妥。

禁止訪問

2019新春慶豚圓

子爵府

DoReMi媽媽 發表於 19-1-21 20:54

呢個係消極的態度

子爵府

牛子 發表於 19-1-21 21:11
以後d警察可以消極性維持治安,費事容乜易要坐監,對任何罪犯只可勸勸勸

只會令黃絲坐大

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Reminder 發表於 19-1-21 21:14
呢個係消極的態度

唔係可以點? 以前就話"執法要道歉係天荒夜譚",但今日,執法要被判刑

伯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

辱警罪必須要立法

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

子爵府

Charitymami 發表於 19-1-22 12:03
辱警罪必須要立法

我相信機會微

伯爵府

2019新春慶豚圓

ning.. 發表於 19-1-21 19:59

有証有據,佢係有叫囂,有心人話信佢,人地惡晒,點判就點判。
以後警察就算hea做對D示威者,我都係理解。
如果有報應,果D別有用心,司法不公嘅人要小心。

伯爵府

2019新春慶豚圓

DoReMi媽媽 發表於 19-1-21 20:54

有冇留意過台灣新聞? 台灣警匪鎗戰,經常聽到警察開百幾鎗,竟然一鎗都打唔中。
初初我都覺得好奇怪,唔通台灣警察唔識用鎗? 當了解成件事之後,就明白咩事! 睇吓香港幾時會變成咁。

伯爵府

2019新春慶豚圓

DoReMi媽媽 發表於 19-1-21 21:24
唔係可以點? 以前就話"執法要道歉係天荒夜譚",但今日,執法要被判刑

我同意! 打份工姐,做咩要搞到一身蟻。
做法官就唔同喇,點判都得,判錯又唔洗負責,讚吓個迷姦犯有生意頭腦都得。
其他人夠膽講批評多兩句,告埋你添,真正嘅惡晒。

公爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

calvin1230hk 發表於 19-1-22 20:10
我同意! 打份工姐,做咩要搞到一身蟻。
做法官就唔同喇,點判都得,判錯又唔洗負責,讚吓個迷姦犯有生意頭 ...
戴妖個Plan要打擊警權,根本就係計劃的一部份。

妖人話法官會輕判佔領者中啦!警權又俾削減啦!仲可以繼續在大學為法律界作育英才,無得輸㗎!

以後有暴動,警察開水炮射唔走啲暴徙,我支持就出解放軍啦!

拍下都要坐幾個月監的案例,警察們真係咪搏囉!

伯爵府

2019新春慶豚圓

ning.. 發表於 19-1-22 20:25
戴妖個Plan要打擊警權,根本就係計劃的一部份。

妖人話法官會輕判佔領者中啦!警權又俾削減啦!仲可以繼續 ...

所以班法律界越嚟越討厭,成班人圍威喂。
咩法律面前人人平等喎,廢up!

禁止訪問

2019新春慶豚圓

子爵府

牛子 發表於 19-1-22 21:23
【林芸生Blog】終院首席法官馬道立一錘定音,退休警司朱經緯案終極上訴被駁回。一如既往,我們這些「非法律 ...

法官認為對就是對。。。。。我們識條鐵咩

公爵府

【林芸生Blog】終院首席法官馬道立一錘定音,退休警司朱經緯案終極上訴被駁回。一如既往,我們這些「非法律 ...
諗起哥神首歌~

上下家搏晒懵
依牙鬆槓貶眉貶眼打龍通
係咁屈 正衰公
難為警察被屈呀屈坐監

伯爵府

2019新春慶豚圓

疑點利益歸於被告呢一點,嚮佔中所有對警察嘅案件,完全不識用,假髮人話係點就點。
而家香港嘅法律,真係公正,真係人人平等

禁止訪問

2019新春慶豚圓

首頁

尾頁

跳至