網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今次又係咁,件件明明冇過自提櫃尺寸,又係話超過咗尺寸限制掟咗去倉自提,去到一量根本冇過,個女仔竟然話入自提櫃係隨機,個櫃滿咗就會改轉倉自提,但我落order時明明是自提櫃,原來係好似抽獎咁睇彩數,轉落倉自提(應該平啲)佢就唔退差額,又唔俾人轉其他自提點,我仲要嘥錢嘥時間去取件,改送上門就一定要追收差額!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

Bling11 發表於 19-1-21 12:15
今次又係咁,件件明明冇過自提櫃尺寸,又係話超過咗尺寸限制掟咗去倉自提,去到一量根本冇過,個女仔竟然話 ...
之前試過好多次,郵局取件,又話超 左體積限制, 改去自提係唔會退差價。
報海關未必有用,因為佢有條文保障自己

子爵府

wmkcnw 發表於 19-1-21 12:58
之前試過好多次,郵局取件,又話超 左體積限制, 改去自提係唔會退差價。
報海關未必有用,因為佢有條文保 ...

佢字面上理由就話超過體積限制,其實就只係為方便自己,咁對客好唔公平。最賤係佢香港客服就推大陸既責任,大陸客服又推落香港,而且投訴無門,呢啲問題單成日唔更新物流,同淘寶客服投訴根本癈到唔恨,以前每張物流單都可留評,可能黑評太多,而家索性取消留評

翡翠宮

回覆樓主:

我唔會搞咁多,唔用佢係最好嘅「投訴」。

saiwanho    發表於 19-1-22 23:29

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

Bling11 發表於 19-1-21 18:24
佢字面上理由就話超過體積限制,其實就只係為方便自己,咁對客好唔公平。最賤係佢香港客服就推大陸既責任 ...
所以改用其他集運。

中通又唔係特別好

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

中通, 你指的是現在的菜鳥?? 我無試過比佢改自取點喎, 點解會對你咁差架
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

andyman 發表於 19-1-22 19:02
中通, 你指的是現在的菜鳥?? 我無試過比佢改自取點喎, 點解會對你咁差架 ...

點止,上次仲有張集運單失件,客服明明爆響口話冇出庫紀錄,之後又唔認帳,仲竟然鎖單冇物流更新又唔俾投訴退款,淘寶客服又癈過紙板警察,因只涉及幾十蚊我懶花精力糾纏,用佢只因貪方便屋苑內有自提櫃,但佢哋真係好賤! 而家屋苑旁也有順丰自提櫃,寧願轉會俾貴啲費事受氣!

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

有無可能是個櫃無位....順豐有時都會出現...
Stay Hungry , stay foolish !!

公爵府

官集成日都借D義就話OVERSIZE, 所以我都已經唔再用官集, 用私集算了. 私集幾好呀!
官集都唔係平啦!

大宅

所以通常用自提點,順豐才用自提櫃。

首頁

尾頁

跳至