論盡家傭

跳至

首頁
1

尾頁
   0


大宅

積分: 2472

2019新春慶豚圓 2019勳章 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 Poo得好勳章


發表於 19-1-21 12:33 |顯示全部帖子
想新年帶埋工人姐姐返大陸
打左去中旅社幾次都無人聽

有冇媽媽知要幾多個工作天先拎到個visa 呀?
感謝


大宅

積分: 2472

2019新春慶豚圓 2019勳章 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 Poo得好勳章


發表於 19-1-21 12:35 |顯示全部帖子
係中旅社website 見到,唔知仲update 唔update

在港家庭傭工申請旅遊簽證,需提供以下資料和證明文件:

僱主和傭工需親自前往申辦;
傭工身份證正本和副本;
僱主身份證正本和副本;
僱傭合約正本和副本;
居港停留期影印本;
交通、住宿證明;
一或兩次旅遊簽證每次可停留1-30天,6個月多次旅遊簽證每次可停留1-15天(須有一或兩次簽證記錄才可申辦6個月多次);具體停留天數由簽證機關決定。
僱主及傭工申辦時須各自簽署一份擔保信。


複式洋房

積分: 267


發表於 19-1-21 15:51 |顯示全部帖子
bonniepingu 發表於 19-1-21 12:33
想新年帶埋工人姐姐返大陸
打左去中旅社幾次都無人聽

4到5個工作日,上個月剛辦好


象牙宮

積分: 233980

2019新春慶豚圓 2019勳章


發表於 19-1-21 19:04 |顯示全部帖子

回覆樓主:

參考以下帖

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21803989


大宅

積分: 2472

2019新春慶豚圓 2019勳章 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 Poo得好勳章


發表於 19-1-21 21:13 |顯示全部帖子
lemonlee21 發表於 19-1-21 15:51
4到5個工作日,上個月剛辦好

Thx thx


大宅

積分: 1116


發表於 19-1-22 01:47 |顯示全部帖子
我上星期去整,經中旅社要六個工作天呀

點評

wcpcelia    發表於 19-1-22 09:36

首頁
1

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊