0-6個月

跳至

首頁

尾頁

洋房

急問。皮膚問題⋯⋯我仔塊面已經紅左成個月 試過擦過cream都吾得 健康院姑娘話係 奶蘚 同口水焗住 所以先甘。但擦左奶蘚膏都吾得 。有咩辦法可以試下呢?定睇醫生?

大宅

sallychiu86 發表於 19-1-21 13:41
急問。皮膚問題⋯⋯我仔塊面已經紅左成個月 試過擦過cream都吾得 健康院姑娘話係 奶蘚 同口水焗住 所以先甘 ...

快d去睇醫生,唔係惡化出水就大獲

子爵府

快d睇醫生啦

珍珠宮

幾嚴重下,快D帶bb睇醫生啦

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

咁不如試下轉第隻cream喇,如果嚴重既話,就睇醫生開嘢搽

別墅

回覆樓主:

哇!快去睇醫生!唔好比佢惡化
開頭我女都係以為搽cream 無事,點知愈來愈乾,出水,睇醫生要搽類固醇消炎殺菌,你親佢而加未出水好快快去搵醫生!

洋房

miumiu419 發表於 19-1-21 16:33
開頭我女都係以為搽cream 無事,點知愈來愈乾,出水,睇醫生要搽類固醇消炎 ...

嗯 好的 吾該晒 甘我帶佢去睇醫生 因為實在太耐都未好返。紅左的地方真係好乾 擦左好多牌子都吾得。金盞花都擦過都吾得。所以唯有睇醫生睇下咩事。

洋房

miumiu419 發表於 19-1-21 16:33
開頭我女都係以為搽cream 無事,點知愈來愈乾,出水,睇醫生要搽類固醇消炎 ...

嗯 依家暫時冇出水 不過紅的地方好乾 擦過不同牌子都吾得 可能啲口水有菌 佢成日流口水 引起發炎 所以唯有睇醫生睇下咩事,拎啲藥膏擦下 。

侯爵府

咁嚴重當然睇醫生喇

別墅

sallychiu86 發表於 19-1-21 16:54
嗯 依家暫時冇出水 不過紅的地方好乾 擦過不同牌子都吾得 可能啲口水有菌 佢成日流口水 引起發炎 所以唯有 ...

係!盡快去睇!唔好拖延病情,到時update 比其他媽媽參考下啦

洋房

miumiu419 發表於 19-1-21 21:18
係!盡快去睇!唔好拖延病情,到時update 比其他媽媽參考下啦

嗯 多謝大家的提議 我已經睇左醫生啦 醫生講 係奶蘚嚴重到發炎 開左消炎+保濕膏比佢擦 琴日擦完 今手已好左一大半啦 (emoji)(emoji)安心晒 之前見佢又乾又紅 真係好心痛。好彩冇事。依家結緊焦 等佢甩⋯按時幫佢擦藥膏 。

別墅

sallychiu86 發表於 19-1-23 21:32
嗯 多謝大家的提議 我已經睇左醫生啦 醫生講 係奶蘚嚴重到發炎 開左消炎+保濕膏比佢擦 琴日擦完 今手已好 ...

好彩趕快去睇醫生祝寶寶快些康復,謝謝分享喔!

首頁

尾頁

跳至