0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

幾乎每日bb飲完人奶每次我都會掃風10至20分鐘,即使她已經吐完啖氣之後我都會繼續掃多陣,就算掃完我都係手抱45度角一會,因為我怕一放落床又吐,但為何仍然會吐奶情況出現呢?bb一個月多左右大

別墅

Suetsuetchun 發表於 19-1-21 14:10
幾乎每日bb飲完人奶每次我都會掃風10至20分鐘,即使她已經吐完啖氣之後我都會繼續掃多陣,就算掃完我都係手 ...

佢仲細 個胃仔細仲發育緊
大約3個月開始會好好多
我bb宜家4個月 er完一次唔掃都唔會再嘔奶啦
頭頭呢段日子係慘啲 但佢會慢慢發育成熟架

複式洋房

heherikku 發表於 19-1-21 14:18
佢仲細 個胃仔細仲發育緊
大約3個月開始會好好多
我bb宜家4個月 er完一次唔掃都唔會再嘔奶啦

即你b同我b頭3個月前都試過我情況?我在想為什麼好似不太吸收甘,但在醫院頭幾日同返回家頭一排並沒這情況,但現在反而多了這情況,打完滿月針頭一兩日簡直是嘔奶不是吐奶 飲完等如沒飲

珍珠宮

2019新春慶豚圓

正常,因為胃仲淺。未必一次就全部可以掃完。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

因為胃淺,好多初生bb都會嘔奶架,我仔仔果時候到5、6月先冇咁犀利

複式洋房

多謝你們的意見

別墅

Suetsuetchun 發表於 19-1-21 14:26
即你b同我b頭3個月前都試過我情況?我在想為什麼好似不太吸收甘,但在醫院頭幾日同返回家頭一排並沒這情況 ...

掃完風 瞓左放落床 一個鐘後醒左係床郁兩郁都已經回返啲奶出黎
有時起身無事 抱兩野又吐少少
只要唔係即飲即吐
瞓得 屙得 其實已經係佢吸收嘅表現

別墅

回覆樓主:

果陣我見佢醒左就掃下佢
有風又好無風又好 減少佢吐返出黎嘅機會

別墅

Suetsuetchun 發表於 19-1-21 14:10
幾乎每日bb飲完人奶每次我都會掃風10至20分鐘,即使她已經吐完啖氣之後我都會繼續掃多陣,就算掃完我都係手 ...

會唔會你餵到多過佢個胃容量
掃完風都裝唔曬所以會吐?

複式洋房

Cathychan0422 發表於 19-1-21 18:55
會唔會你餵到多過佢個胃容量
掃完風都裝唔曬所以會吐?

應該吾會,因為有時佢啜得5分零鐘有幾多,但都會吐奶

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊