想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

本人已高齡,上年年頭同年尾都做過一次iui 可惜都未能成功 。
時間不等人,所以同老公商量後決定做IVF 初時蒐集資料打算去台灣做IVF,之後發現日本都可以做IVF 而且有翻譯員陪伴 因為對杉山的技術有信心,及能負擔得起整個療程的費用。
而且極鐘意去日本shopping,希望咁樣可以放鬆心情,同老公商量後決定去日本做 。
已預約23號初診 希望一切順利 初診後再同大家分享過程同感受

希望各位姐妹多多給我打氣!一齊分享經歷

別墅

Yvonne3 發表於 19-1-21 18:17
本人已高齡,上年年頭同年尾都做過一次iui 可惜都未能成功 。
時間不等人,所以同老公商量後決定做IVF 初時 ...

加油呀

複式洋房

回覆樓主

加油

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

昨日去左初診,因我經期會在新年左右,個時d機票太貴,所以我day20去,先拿針藥回港。到下週期到既時候才開針。

初診流程見醫生,b超,再見醫生決定方案,抽血,拎左針藥,等下次m come,Day 2係香港抽血,到時張report wechat翻譯,佢會幫我交比醫生,通知幾時可以打針,之後就會返東京抽卵。

我今次既醫生係中川,我帶左d驗身報告佢邊睇邊用廣東話講無問題,醫生俾我感覺親切。而抽血教打針既時候翻譯助手會陪伴左右怕你會暈,有冇唔舒服,有咩唔明都會詳細解答,令我感覺安心
我有做免疫檢查,今次初診用左271610円

別墅

charlenebb 發表於 19-1-24 13:13
努力呀!我在杉山ivf 已經生左仔仔!你會做pgs 擇性別?

多謝而家好期待。我冇做pgs ~仔仔女女我都可以

大宅

加油

大宅

Yvonne3 發表於 19-1-24 15:38
多謝而家好期待。我冇做pgs ~仔仔女女我都可以

其實仔女都一樣好!你五洗pgs 甘仲平好多呢!

別墅

dada_88 發表於 19-1-24 22:21
加油

謝謝你

別墅

charlenebb 發表於 19-1-28 11:59
其實仔女都一樣好!你五洗pgs 甘仲平好多呢!

而家希望順利過關,等待開針既時間我專登做新年臨時工充實時間,唔係屋企呆等
之前為左生b辭左做左10幾年既工,休息左2個月又做埋iui,最終要行到呢步ivf

大宅

祝一切順利
請問大約要幾錢?
謝謝

別墅

tammyhahaha 發表於 19-2-9 12:58
祝一切順利
請問大約要幾錢?
謝謝

我暫時只去左初診,呢個週期已開針,黎緊12號番去覆診,到時我再分享出來

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

Yvonne3 發表於 19-1-21 18:17
時間不等人,所以同老公商量後決定做IVF 初時 ...

請問一下邊到可以揾到中介/翻譯員資料呢?謝謝

別墅

lky_milk 發表於 19-2-13 12:57
請問一下邊到可以揾到中介/翻譯員資料呢?謝謝

上網打 sc 日本ivf 就搵到,一定要經中介先。

別墅

12號番去覆診15號可以抽卵,今次覆診完,醫生提意做埋pgs,而且我維他命D偏低,要即買維他命食,叫我下週期先放胎比較好
原本book哂9日機票酒店諗住可以放埋胎。
突然有多5日,當去玩下先
覆診流程~抽血,b超,見醫生,補打排卵針同防走卵針。提醒幾點打破卵針同噴鼻
今次覆診用左110040円

大宅

Yvonne3 發表於 19-2-14 00:20
12號番去覆診15號可以抽卵,今次覆診完,醫生提意做埋pgs,而且我維他命D偏低,要即買維他命食,叫我下週期 ...

我15年去杉山ivf 時醫生也發現我維他命D不足!原來會影響懷孕的?我又真係怕哂太陽,如果你五怕,防囇最足,其實哂太陽係最天然的維他命d!努力!

別墅

昨天已經抽卵,我有做麻醉。抽了6粒,其中3粒做PGS 費用用了810000円
今天既受精結果,全部冇受精
真係想喊出來

複式洋房

回覆 Yvonne3 的帖子

唔好唔開心。我都係杉山做ivf, 放day5胎,pass 左pgs, 今天due day,抽血驗孕失敗了,都幾無奈。
仔女始終要緣份,我和你這次都欠一點運氣,唯有睇開d啦。

別墅

回覆 Yvonne3 的帖子
唔好唔開心啦!大家一齊加油!

原來抽卵就要決定做PGS?我以為有胚胎去到D3 或 D5先做

首頁

尾頁

跳至