想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題,我喱個月都一星期向屋企踩3至4次單車,流下汗,每朝食葉酸,滴雞精,聽日開始食DHEA,想問下仲有無野要準備?後日就第一次初診,通常去到醫院有乜工作流程?

子爵府

回覆 ally1119 的帖子

問吓你試咗幾耐,講吓流程,照吓超聲波,問吓你哋自己想法,之後安排一連串檢查抽血等

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 19-1-22 17:09

問吓你試咗幾耐,講吓流程,照吓超聲波,問吓你哋自己想法,之後安排一連串檢查抽血 ...

明白,想知道幾時可以開針(emoji)

子爵府

應該你檢查完先決定到,例如照輸卵管要M數起第十曰先可以做,做完有啲醫生又建議隔一個cycle,所以都未可以有確實日期幾時開針

大宅

HOPEFORBB 發表於 19-1-22 22:07

應該你檢查完先決定到,例如照輸卵管要M數起第十曰先可以做,做完有啲醫生又建議隔 ...

想問問如果做ivf, 系咪要照輸卵管?thanks

子爵府

回覆 paulpaul1112 的帖子

通常都要,雖然IVF係體外受精,通唔通好似唔關事,但如果唔通有積水,有機會影響放胎結果

大宅

HOPEFORBB 發表於 19-1-22 23:47
回覆 paulpaul1112 的帖子

通常都要,雖然IVF係體外受精,通唔通好似唔關事,但如果唔通有積水,有機會影 ...

明白,謝謝你

別墅

請問照輸卵管係咪好痛?

下星期會去仁安睇董醫生(初診), 好緊張

複式洋房

dreams108 發表於 19-11-5 17:43
請問照輸卵管係咪好痛?

我嗰次都幾痛,可能因為有其中一邊有黏連,不過照嗰part係其他醫生做叼,成個過程仁安嘅姑娘都照顧得好好,放心

大宅

dreams108 發表於 19-11-5 17:43
請問照輸卵管係咪好痛?

董醫生好细心好好人,第一次去睇下妳手上有咩report ,照陰超睇下子宮及內膜情況,之後安排抽血及先生安排驗精!之後再安排療程!

別墅

唔該晒你呀!!!好緊張, 下星期就睇董醫生

別墅

回覆 Hannahbaby18 的帖子

唔該晒你呀!我本身有個子宮肌瘤, 都幾大, 到時問下董醫生意見
之前個婦科醫生話做手術有可能整花個子宮, 所以唔敢做住

大宅

dreams108 發表於 19-11-6 12:35

唔該晒你呀!我本身有個子宮肌瘤, 都幾大, 到時問下董醫生意見

我之前放胎都有做宮腔鏡清瘜肉

複式洋房

Hannahbaby18 發表於 19-11-6 14:29
我之前放胎都有做宮腔鏡清瘜肉

請問你做完宮腔鏡瘜肉後有出血嗎? 手術後經量有變多嗎?

別墅

請問做完宮腔鏡要隔幾耐先可以放胎?

大宅

dreams108 發表於 19-11-8 16:20

請問做完宮腔鏡要隔幾耐先可以放胎?

下一個月可以放胎了

大宅

BB仔和B仔 發表於 19-11-6 15:26
請問你做完宮腔鏡瘜肉後有出血嗎? 手術後經量有變多嗎?

做完宮腔鏡後,只出了幾曰血就冇事了,手術後經量正常番好多!

複式洋房

Hannahbaby18 發表於 19-11-8 18:53
做完宮腔鏡後,只出了幾曰血就冇事了,手術後經量正常番好多!

我同你相反,未做宮腔鏡前經期很準時,經量都很正常。但做完後接住的經期超級異常,量超多和十日都唔停,連續兩個月都係咁呀!

別墅

Thanks!以前個婦科醫生話宮腔鏡有機會刮花子宮

別墅

原本bk左今日去仁安初診,但冇車去仁安,而家改左12月頭先見董醫生😭

首頁

尾頁

跳至