自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

樓主:小女孩多得你,她的母親在對面馬路找女,即是說女孩已過了一次馬路。若不是她好彩遇上你,她可能走出馬路或遇上金魚佬?

男爵府

DEL

男爵府

好彩冇事~~

別墅

好彩你眼尖睇到 jer...好彩好彩

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大宅

QC 好野.....好彩有你 .....

伯爵府

好彩小朋友遇到你mouth:
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

複式洋房

呢件事令我想起前日行深水捗長沙灣道時, 見到個约3歲大细佬仔企向馬路邊睇車, 當時有好多巴士行駛, 個细佬個頭仲伸出去睇, 當時佢亜媽都知但依然掛住睇衫

王國長老

王國長老

原帖由 QUINCY121HK 於 09-4-23 14:21 發表
爭d嚇到喊~~~~

有d長.....
頭先響街過馬路...見到個小女孩(約3歲)左右,
(迎面)自己過馬路...但當時太多人一齊過...我米以為佢屋企人可能係隔離不過唔拖住佢啦. .到我過左馬路後(回頭一望)....見到個小朋友 ...

謝謝妳, 香港仍有好心人.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好彩個小朋友冇事。。。

子爵府

畀面勳章

你鬧佢係岩架!如果唔係佢唔知咩事!
若果你當時冇話佢,下次又有機會唔記得!
我成日都覺得d人係到出事先黎自責,已經係太遲la!

翡翠宮

幫人係好事,但唔好罵人囉。。
個亞媽經已好驚加喇。

公爵府

好媽媽勳章

有無確認小女孩真係大陸婆架 大陸人好鍾意認細路
原帖由 QUINCY121HK 於 09-4-23 14:21 發表
爭d嚇到喊~~~~

有d長.....
頭先響街過馬路...見到個小女孩(約3歲)左右,
(迎面)自己過馬路...但當時太多人一齊過...我米以為佢屋企人可能係隔離不過唔拖住佢啦. .到我過左馬路後(回頭一望)....見到個小朋友 ...
嚴 守 止 賺 、 止 蝕 位 , 相 信 每 個 投 資 者 都 曉 , 但 利 字 當 頭 , 確 實 知 易 行 難 。 所 以 , 希 望 大 家 , 贏 了 錢 , 開 心 之 餘 , 要 保 持 清 醒 ; 輸 了 錢 , 傷 心 之 餘 , 亦 要 保 持 冷 靜 。 懂 得 平 衡 投 資 心 態 , 也 許 是 致 勝 之 道 的 必 備 條 件 。

水晶宮

好媽媽勳章

原帖由 pylbowie 於 23-4-2009 14:23 發表

又係咁, 點解會有d咁既亞媽!!!
我有個ANTIE都係, 佢當時個仔好細唔到5歲, 佢由得佢自己過馬路,
我當時十歲倒都呆.............我亞媽問佢,
佢係咁答:車死咗算喎
人地重以為我媽係個細路個亞媽, 向車度申個頭出黎罵XYZ我媽

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

我果日係屯門市廣場 , 想去近 "肯得雞" 果道個廁所 , 有3個大6 c奶 , 一排3架bb車平排甘推住行 . 嘩 , 我當想 ...甘都得 , d人仲洗行 , 甘我行到廁所門口之時 , 有個男小朋友好大聲甘喊住搵媽咪 .... , 甘人地d職員好快已經拖住個小朋友同佢一齊搵 ! 同時已經有其他人已經話 , 可能係果3個推bb車的c9 !
之後我唔知點 , 我趕住去廁所後要返工的 , 我去完番出來 , 見到個小朋友已經同番媽咪一起 , 仲係架bb車內 , 甘小朋友之前甘樣喊完一定唔會即時收到聲 , 其中一個大6女人 , 就喝個小朋友叫佢收聲 , 頂... 我幾想走埋去處 , 但又想下大6女人關我咩事 , 費是比人話番轉頭 , 好心無好報 !

事後我返到公司同同事講有件甘的事發生 , 佢地仲話 , 佢地係唔係忘記左個仔係餐廳 ? 我話人地一行3架bb平排甘推 , 2架車有人 , 其中一架無人甘都發現唔到 ???

侯爵府

原帖由 lovesweet 於 09-4-24 01:05 發表
呢件事令我想起前日行深水捗長沙灣道時, 見到個约3歲大细佬仔企向馬路邊睇車, 當時有好多巴士行駛, 個细佬個頭仲伸出去睇, 當時佢亜媽都知但依然掛住睇衫 ...

分分鐘...連頭都無埋....

侯爵府

原帖由 edea 於 09-4-24 01:13 發表

謝謝妳, 香港仍有好心人.

其實我深信...香港仲有好多好人....由其響bk.(擦下鞋先)...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好彩冇事

侯爵府

原帖由 clementbaby 於 09-4-24 01:28 發表

你鬧佢係岩架!如果唔係佢唔知咩事!
若果你當時冇話佢,下次又有機會唔記得!
我成日都覺得d人係到出事先黎自責,已經係太遲la! ...

如果lee個小朋友出左事....我就真係一世都唔安樂呀....

首頁

尾頁

跳至