自由講場

跳至

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

同同事反目

本身好friend,但因事反目。之前會咩都傾,但依家都避忌佢。因她知道我不少秘密,我都知她不少秘密。煩死!

大宅

kocian 發表於 19-1-22 09:14
同同事反目

本身好friend,但因事反目。之前會咩都傾,但依家都避忌佢。因她知道我不少秘密,我都知她不少 ...

是但一個走

珍珠宮

2019新春慶豚圓

無和好機會?

公爵府

反轉豬肚就係屎,
我諗我唔會同同事做到好朋友,
同事就同事,
風花雪月還可以,
知心朋友就唔會

howmuch    發表於 19-1-22 10:11
wcpcelia    發表於 19-1-22 10:01

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

同同事反目

本身好friend,但因事反目。之前會咩都傾,但依家都避忌佢。因她知道我不少秘密,我都知她不少 ...

其實又真係唔好乜嘢都同人講
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

大宅

2019勳章

我只會同離開左公司或唔已經唔再同鋪嘅同事先會好friend,同鋪做野始終會唔方便講太多

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

miemiemie 發表於 19-1-22 09:17
反轉豬肚就係屎,
我諗我唔會同同事做到好朋友,
同事就同事,

朋友都睇情況,有時圍內呻又易變是非
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

琥珀宮

good_pig 發表於 19-1-22 09:18
其實又真係唔好乜嘢都同人講

agree

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

同同事反目

如果係不可告人密秘,我係邊個都唔會講。
其他所謂秘密咪由得佢lor.
如果佢爆你秘密,你就反咬話佢造謠
你若盛開, 蝴蝶便來!

寶石宮

2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

冇計 唯有當佢透明

大宅

回覆樓主:

年輕時候既同事好friend, 大家好夾,真誠朋友,到依家都好friend, 我地連大家家人都認識,什麼開心,苦惱都會share。但係年紀大左,轉過幾份工,都只係普通同事咁lor, 唔會亦唔想深入認識大家。

wcpcelia    發表於 19-1-22 10:01

複式洋房

回覆樓主:

响工作地方,多一個朋友好過多一個敵人
可以的話,最好和解
究竟係你反佢目,定係佢反你目先

大宅

jj7723 發表於 19-1-22 09:29
年輕時候既同事好friend, 大家好夾,真誠朋友,到依家都好friend, 我地連大家家人都認識,什麼開心,苦惱都 ...

人大了明白這個世界根本沒有秘密

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

冇野既~
咪做好自己份內事, 只打招呼唔傾計。
大家都互知對方秘密, 你驚佢爆你D野出黎既同時, 佢都驚架~

受過教訓後, 以後唔好咁傻, 同事還同事好了。
Childhood is journey, not a race.

子爵府

同同事反目

咩都唔好理.....

大宅

Ronnym 發表於 19-1-22 09:39
咩都唔好理.....

已經怕怕了

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

同同事反目

反目
如果佢份人有口齒,大家都未必會爆出嚟
月光很美麗☺

大宅

crystal媽咪 發表於 19-1-22 09:40
反目
如果佢份人有口齒,大家都未必會爆出嚟

我一定不會爆

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kocian 發表於 19-1-22 09:50
我一定不會爆

我都係。應承咗人唔爆,一定唔爆。 講得出做得到,做唔到唔會應承
月光很美麗☺

大宅

crystal媽咪 發表於 19-1-22 09:53
我都係。應承咗人唔爆,一定唔爆。 講得出做得到,做唔到唔會應承
...

反面係一回事,做人守信。

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊