夫婦情感

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

sonandson 發表於 19-1-26 20:44
明知佢冇興趣冇音樂天份都唔理,為咗自己面子,又要佢係親戚面前表演,而佢最鍾意既寫作,我打壓佢唔準佢 ...

變態阿媽,邊有人會打擊自己孩子。阿女唔係戀父,只係好憎你,要做出令你唔開心既行為。

男爵府

明知佢冇興趣冇音樂天份都唔理,為咗自己面子,又要佢係親戚面前表演,而佢最鍾意既寫作,我打壓佢唔準佢 ...

你真是唔x都無用!你D帖,見一次燥一次

大宅

sonandson 發表於 19-1-26 20:34
我做錯了很多事......呢段日子都好痛心,後悔不已,諗方法想補救
我小學開始知道佢係資優生後,佢同邊啲朋 ...

其實最需要睇醫生既係你,你再咁自已為事,以為作為媽媽就可以控制子女生命,還以為她好做藉口,不願意向他們認錯,你自己先有病!

子爵府

回覆樓主:

樓主 如果係真事,你個人真係好有問題,有問題個個係你。。同埋你每次開d post都咁激進 。。

洋房

冇acc睇到忍唔住要開acc
本身以為你個女同老公有病
原來你先有病,睇心理醫生個個唔係佢地,係你。
你唔單止要面係直頭心理變態,
為左個女唔好拍拖你咁話個女樣衰,
你個女而家做既野係你身上學番黎架咋。

仲可要到呢一刻為左面子唔同個女道歉,
我係你個女憎你直頭想殺左你,
你唔係愛佢亦唔係為佢好,唔好用呢d藉口黎美化你自己咁醜陋既行為啦

翡翠宮

畀面勳章

唔需要迫老公同女睇心理醫生,你自己一個去睇就得。如果你可以改變,佢地自然會改變。
不過,如果要個女唔再恨你,相信冇乜機會,你而家只可以為佢的利益出發,尋求辦法點樣先可以減少對佢的傷害。
日日是好日

大宅

little06 發表於 19-1-24 16:26
你令我諗起韓劇sky castle 入面班阿媽呀

我都即刻諗起依套劇

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

自己做成....而家...係睇的放份事情係自己放大了?

大宅

不要再叫你女和老公去睇心理醫生了,只會令你女更討厭你,而且佢地又真係唔使睇醫生...

同阿女和老公道歉,再同老公講聲多謝。我相信你老公在你背後比左好多父母既愛和關懷你個女,所以你個女至咁痴爸爸。

多點同理心吧!上次外傭請假事件和你阿女問題,睇得出你太自我中心、不肯反省了。不要再用「我是為佢好」「我媽以前都係咁教我」黎為自己開脫,正視你的錯誤,真心改變,才有可能修補關係。唔好再同親戚朋友比較啦,和你一起生活到老既係老公仔女,你親戚朋友覺得你威你勁對你實際生活有咩好處?

仲有,對工人好點啦。你點對工人,你個女都睇在眼裡。你都想你個女識得尊重和關心別人吧?身教好重要的。佢識得尊重人,就會識得尊重你。加油吧!

男爵府

睇返樓主對工人同對個囡啲態度,唔好介意,樓主我覺得你個人好刻薄好衰格,個女好憎你完全可以理解,提醒你小心啲你老公添,一個正常人對住一個心地咁差咁刻薄嘅人,好難對一世的,可能你老公都忍你非常非常辛苦,試想像有咩人會真係愛上一個開襯口都咁刻薄同心地差嘅人,小心女大咗老公都唔要你,樓主真係好好反省下對人嘅態度同行為,我阿媽都係你呢類人,無論好同唔好嘅事係佢口裏面都係壞事,好事潑冷水,壞事踩多兩腳,一句忠言逆耳(但啲忠言都係佢誇大同想像的),天下無不是之父母,冷嘲熱諷,不停用口傷害人,永無雪中送炭,可能一開初大家會忍佢的,時間久了人生履歷多咗,人人都會覺得呢啲人不能相交,漸漸親人都會走遠

珍珠宮

回覆樓主:

https://www.hk01.com/熱爆話題/288173/女兒與爸爸親暱如戀人-港媽呻頂唔順-專家-應改善母女關係?utm_medium=Social&utm_source=fbpost_link&utm_campaign=mama

大宅

I also say that U have problem, the so relationship between your draught and your HB is no problem at this moment, or otherwise your kid will not be balance at all.

男爵府

做個靚太 發表於 19-1-28 13:40
https://www.hk01.com/熱爆話題/288173/女兒與爸爸親暱如戀人-港媽呻頂唔順-專家-應改善母女關係?utm_mediu ...

咁快上報了

男爵府

sonandson 發表於 19-1-22 11:16
1.個女初初月事第一個係搵爸爸商討而唔喺我
平時月事都想叫爸爸哄佢
2.佢ig,fb啲屋企旅行相永遠只post同爸 ...

珍珠宮

mingmama 發表於 19-1-28 14:19
咁快上報了

嗯~裡面都要少少專家睇法~
無風不起浪嘅感覺~都有D道理嘅~

男爵府

做個靚太 發表於 19-1-28 14:38

嗯~裡面都要少少專家睇法~

都係~凡事事出必有因

水晶宮

回覆樓主:

如果你覺得嗰啲無謂嘅尊嚴係重要過屋企人, 你咪繼續攬住佢過世囉

冇人可以阻住你嘅諗法, 講多都無謂 講咗你都唔肯聽又唔肯改

慳番啖氣過年好過啦

瑪瑙宮

嘩, 你真係有病, 个女比你害慘了. 對唔住一句都講唔出, 但講到又如何.

真係想打鑊金你.

男爵府

回覆樓主

諗諗下其實會唔會呢單和工人果單係膠post做古仔上報?現實中真係有人咁mean咁壞心地?

子爵府

你老公點睇?佢覺得有冇問題?

首頁
34567...10

尾頁

跳至