自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

睇地圖好似係經深圳灣口岸最方便,但如果由香港仔去,應該點搭車呢?

侯爵府

畀面勳章

回覆 Beiku 的帖子

好多地方都有直通巴去深圳灣口岸
你可以check吓香港仔有冇

子爵府

最近上大陸比較喜歡坐高鐵,我會坐到福田再滴滴打車去,咁樣會舒服D
8-)

男爵府

2019新春慶豚圓

南山區哪裡?

伯爵府

2019勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

去屯門轉車去有架B巴士
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

港澳碼頭,搭船一小時直達去蛇口,過關無人又快又企理(如果船期岩時間的話)
唔怕塞車(香港境內
星星係碼頭位置

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Beiku 發表於 19-1-22 10:51
睇地圖好似係經深圳灣口岸最方便,但如果由香港仔去,應該點搭車呢?

港島區撘960/961/962x巴士去屯門巿中心約1個鐘, 巿中心去深圳灣口岸大約20mins, 深圳灣撘的士去南山(10幾蚊)

wcpcelia    發表於 19-1-22 15:24

琥珀宮

hellohelloruby 發表於 19-1-22 12:32
港島區撘960/961/962x巴士去屯門巿中心約1個鐘, 巿中心去深圳灣口岸大約20mins, 深圳灣撘的士去南山(10幾 ...

thanks, 下次可以試下。

伯爵府

hellohelloruby 發表於 19-1-22 12:32
港島區撘960/961/962x巴士去屯門巿中心約1個鐘, 巿中心去深圳灣口岸大約20mins, 深圳灣撘的士去南山(10幾 ...

我試過在屯門公園站下車已是B3車站,當時係1730左右係好多人排隊,好在B3多車一架接一架上車.(有泥孟的40元一位)過關後如的士多人排或只一人,搭299M @2.5元, 好像245都可以同樣海岸城下車

世上千百萬人,不求別人幫助.只不求被惡攪已很感恩

大宅

我啱啱見到有過境巴士由港澳碼頭去深圳灣,唔知有冇人搭過呢?

珍珠宮

最好深圳灣過,如果福田過,塞車塞得好緊要,下下45分鐘先到。

大宅

Charlotte_mom 發表於 19-1-22 12:29
港澳碼頭,搭船一小時直達去蛇口,過關無人又快又企理(如果船期岩時間的話)
唔怕塞車(香港境內) ...

呢個very ok喎!唔該哂

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊