想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

PGS 胚胎著床失敗,安排做ERA. 有冇jm 做過ERA? 求分享

複式洋房

師奶粉絲 發表於 19-1-22 13:54
PGS 胚胎著床失敗,安排做ERA. 有冇jm 做過ERA? 求分享

我同你一樣。放左粒PGS 失敗左。尼緊打算做ERA

大宅

師奶粉絲 發表於 19-1-22 13:54

睇個你其他發帖,4AA PGS 胚胎已經好靚,咁你內膜如何?抽卵時有整平滑個內膜嗎?

我第一次在愛群做,他們說第一次不用做ERA,好怕會浪費得來不易的胚胎

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-1-23 01:39
睇個你其他發帖,4AA PGS 胚胎已經好靚,咁你內膜如何?抽卵時有整平滑個內膜嗎?

我第一次在愛群做,他 ...

我第一次係PGS 5BB, 失敗。抽第二次卵,得返一粒day6 4AA, 唔做PGS, 唔想冇埋。
因為搵唔到PGS失敗原因,所以打算植入4AA 之前做ERA。

大宅

Manmanman12345 發表於 19-1-23 01:39

我第一次在愛群做,他 ...

我抽了幾次卵先有一個pass 嘅pgs 胚胎,所以我主動要求愛群做了。但其實我都唔知有無用,因我知道有case 係做咗PGS 和ERA 都是失敗。不過我最後決定做。

大宅

回覆 Manmanman12345 的帖子

咁你最後做唔做ERA?

大宅

回覆 yhyeung 的帖子

咁做咗PGS 和ERA, 結果如何?

大宅

fbbs123 發表於 19-1-23 15:45
回覆 yhyeung 的帖子

咁做咗PGS 和ERA, 結果如何?

未有ERA result 和未殖入呀

大宅

師奶粉絲 發表於 19-1-23 10:17
我第一次係PGS 5BB, 失敗。抽第二次卵,得返一粒day6 4AA, 唔做PGS, 唔想冇埋。
因為搵唔到PGS失敗原因, ...

你老公有染色體問題,不是應該繼續做PGS 嗎?做PGS 又做ERA 好似有雙重保險

大宅

yhyeung 發表於 19-1-23 15:37
我抽了幾次卵先有一個pass 嘅pgs 胚胎,所以我主動要求愛群做了。但其實我都唔知有無用,因我知道有case ...

抽左幾次先有咁珍貴既胚胎,做都啱丫

我仲等緊PGS 結果呀,如果有超過一粒pass 就未必做了,因我上次放左两粒day 5 ,沒有PGS 的,中左一粒

大宅

fbbs123 發表於 19-1-23 15:45
回覆 Manmanman12345 的帖子

咁你最後做唔做ERA?

我仲等緊PGS 結果呀,如果有超過一粒pass 就未必做了,因我上次放左两粒day 5 ,沒有PGS 的,中左一粒

大宅

Manmanman12345 發表於 19-1-23 16:08
抽左幾次先有咁珍貴既胚胎,做都啱丫

我仲等緊PGS 結果呀,如果有超過一粒pass 就未必做了,因我上次放左 ...

喺邊度做?

做ERA 我都唔知岩唔岩
始終人每個月cycle 都好唔同
我都唔知今cycle 做嘅ERA 結果,後咪就一定應用到在放胎時。不過我最後決定咗做囉。

大宅

Manmanman12345 發表於 19-1-23 16:09
...

我覺得如果你中過,應該未必需要ERA

ERA 係check 下會否你嘅著床時間和別人不同。那麼你就可能要早d 或遲d 放胎

如果你中過,即是你跟番一般嘅放胎時間就可以吧

大宅

yhyeung 發表於 19-1-23 16:16
喺邊度做?

做ERA 我都唔知岩唔岩

都係翁翁

ERA 好像只需做一次,搵出最佳著床時間,之後就算要放幾次胎都啱用的

大宅

師奶粉絲 發表於 19-1-23 10:17
因為搵唔到PGS失敗原因, ...

如果pgs 失敗了,應該會有個report 話邊條基因有問題。你在哪裡做,無比report 你?

例如我fail 咗幾日pgs 嘅胎,一個係唐氏,其他係唔知邊條基因有問題

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-1-23 16:03
你老公有染色體問題,不是應該繼續做PGS 嗎?做PGS 又做ERA 好似有雙重保險
...

我問過基因專家,佢哋話我老公染血體唔會帶比下一代,所以我地決定唔做PGS. 因為好難得有胚胎可以植入。而且我每次抽得好少卵,老公精子又差,醫生建議我地個case 應該有胚胎就放,唔似有D人有十粒攞去切片,慢慢篩選。
做ERA 痛唔痛㗎?有少少擔心

大宅

師奶粉絲 發表於 19-1-23 19:23
我問過基因專家,佢哋話我老公染血體唔會帶比下一代,所以我地決定唔做PGS. 因為好難得有胚胎可以植入。而 ...

吾知痛吾痛呀

你胚胎咁靚,只要成功着床一定成功!行到e 步都吾容易,樂觀面對,一起加油!

複式洋房

Manmanman12345 發表於 19-1-24 12:35
吾知痛吾痛呀

你胚胎咁靚,只要成功着床一定成功!行到e 步都吾容易,樂觀面對,一起加油!

多谢你呀
你成功咗未?
好,一起加油

大宅

師奶粉絲 發表於 19-1-24 12:39
多谢你呀
你成功咗未?
好,一起加油

我第二次做啦,得3CC, 仲等梗PGS 報告,希望pass 有得植入啦

複式洋房

Manmanman12345 發表於
我第二次做啦,得3CC, 仲等梗PGS 報告,希望pass 有得植入啦

一定pass, 一定pass! 我地一齊加油打氣
幾時先有報告?

首頁
12345...7

尾頁

跳至