夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-1-27 08:10
我好似冇坐過。
琴晚睇返呢個post,今日要求話坐,佢話我起身讓你坐嗰張櫈
自己老公/ ...

哈哈,妳老公好好,暖左張櫈畀妳坐。
我都係咁唸。即使人地係單身,我都唔會坐人大腿。
我覺得我坐左上去會畀左個男人一個對我錯誤的型像同signal 。
除非自己就係咁玩得起,若不,浪費人資源來想入非非要同自己玩落去既話,都唔知洩底左既係邊個。

如果人地個男人又扮飲醉,一擔錫過來或抄我身,咁我就、、、

我有個閨蜜係有D咁既行為來激脹人地D妻/女朋友既,條件係當她認為果個女人唔好態度時(或品差時),她就會出Lee招:當住那女人面前攬他,坐他大腿,甚至乎錫他。她計算到同個男人過去的交情,她係做得到,affordable 既。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

858D 發表於 19-1-28 00:54
哈哈,妳老公好好,暖左張櫈畀妳坐。
我都係咁唸。即使人地係單身,我都唔會坐人大腿。
我覺得我坐 ...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

rita1208 發表於 19-1-22 15:29
c6帶埋我出席舊同學聚會, 各人有飲酒, 食完飯散開傾計, 其中幾個同學堆埋一齊影相(包括c6, 而我坐埋另一邊 ...
可能係以前......................,心裡唔好........正常

子爵府

應該同班女同學扮fd,下次再有咁就即走埋去推開佢,然後扮講笑話做乜坐我老公大脾?。。。話多幾次,啲女同學唔會唔醒水呀?

男爵府

回覆樓主:

如果要繼續出席的話,我會霸番晒我老公先囉,你第一次見佢地?有時啲女好賤,有心挑釁咁,蝦啲唔出聲,以為恰得果啲……再者你唔即刻表示下你唔like或介意,你老公又受晒咁,人地以為你地都唔介意咁玩,啲女人靚唔靚架,你試下有件扒女坐落你老公度,睇你老公唔會話反應唔到冇行開……

珍珠宮

開心吸收勳章

rita1208 發表於 19-1-22 15:29
c6帶埋我出席舊同學聚會, 各人有飲酒, 食完飯散開傾計, 其中幾個同學堆埋一齊影相(包括c6, 而我坐埋另一邊 ...

我又講一下我同學圈中嘅一件事,某次同一班三十年冇見嘅同學眾會,有一男一女同學原來咁多年都有聯絡,佢哋之前拍過拖,現在男有家室,女同學亦已離婚,當晚我哋三人坐的士走,佢兩個在我旁面時而拖手,時而打車輪...噢~明白晒!

我咁講唔係想嚇妳,但有道「習慣成自然」,有啲事情唔係偶然發生,而係因為習以為常咗,所以一埋位就會自然做咗出嚟!

有可能一直以來妳老公同嗰位女同學一向都係咁,所以女同學當時會咁自然做出一連串動作,又或者嗰位女同學對個個都係咁!至於邊樣,咁睇妳有幾信妳老公啦!

PS:我係男人,但唔會偏幫男人講說話的!

百花叢裡過,片葉不沾身。

子爵府

mingmama 發表於 19-1-24 02:29
非常認同~身為一個已婚人士同異性保持適當的距離絕對是尊重另一半應該有的行為
...

其實老公咁唔爭氣, 仲有咩意思, 次次好似睇仔咁, 幾時睇到老?? 有D人覺得起碼老公有吸引力.... 但我唔識欣賞...

我比較有性格, 自細遇到越姣就越唔比妳得逞, 我就係唔比妳玩, 咁先有格. 有太太係到, 更要令太太有面子, 為何要激太太...? 唔諗對方的感受, 跟本就係 "心野", 藉口多多.

睇朋友偷食, 唔會遣責, 因為大家都係男人, 我揀食齋, 佢揀多姿多彩, 路係自己揀的. 但會提他們修心啦, 我投亞嫂票架... 之類.

有朋友可以同亞嫂一齊去做facial, 在亞嫂不知情下, 溝到同佢地做facial的美容女仔, 仲同我講唔知食唔食好, 我當然講正面野, 但又唔會令佢不爽, 條路係佢行, 朋友只係提下, 不過男人就係咁, 食下豆腐, D 女仔搭下訕, 真係好易食一餐.

在男人的立場, 好似睇AV 咁, 周圍有得食, 緊係開心啦. 但問問自己, 對老婆的愛係咪咁兒戲? 自己的承諾係咪講了就算? 所以有D 人結婚時又隆重 又童話式, 又講得好感人, 又愛的宣言, 有幾多人, 真的會時時刻刻把承諾銘記心內... ?

男爵府

PTMCYS 發表於 19-1-30 16:09
其實老公咁唔爭氣, 仲有咩意思, 次次好似睇仔咁, 幾時睇到老?? 有D人覺得起碼老公有吸引力.... 但我唔識欣 ...

講得好啱

別墅

你下次照去,邊個坐你c6大脾,你賴係懶玩又走去坐(壓)上個女人大脾,再叫C6 幫你地影相。

首頁

尾頁

跳至