美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

番茄仔 發表於 19-2-23 12:42
我做完1064好紅好腫的, 之後PDL 會退d,
不過次次返到home 時d 腫同紅都退左九成,
就剩低d 蚊爛

我反而做兩樣都無咩事
係有dd紅
番到屋企敷下mask就無事

毛孔我覺得keep住打1064 都ok
Fraxel我都唔敢呀!會爛面
可以諗下pico蜂巢?

子爵府

BK Milk勳章

Pompom0820 發表於 19-2-23 13:09
我反而做兩樣都無咩事
係有dd紅
番到屋企敷下mask就無事

如果你覺得1064毛孔都ok 咁我都keep 住做下先

Pico 係咪都會爛面?

男爵府

番茄仔 發表於 19-2-23 13:13
如果你覺得1064毛孔都ok 咁我都keep 住做下先

Pico 係咪都會爛面?

我有朋友做過
佢好work
D凹凸粗毛孔係平復好多
未至於fraxel咁爛但都係好紅好紅

子爵府

BK Milk勳章

Pompom0820 發表於 19-2-23 13:23
我有朋友做過
佢好work
D凹凸粗毛孔係平復好多
咁我都係1064算了

複式洋房

番茄仔 發表於 19-2-22 23:51
你係玫瑰痤瘡呀?同平時敏感有咩唔同?

係呀 我全面都好紅 好熱 好多微絲血管 都好易敏感 另外會好多狀況 例如乾肌但有一堆唔退的暗粒 醫生話玫瑰痤瘡都會好呢啲情況 唔夠休息 免疫力低時 會更紅 好難退

複式洋房

wing1015 發表於 19-2-23 08:18
B記邊位醫生打?
唔買plan都係$2000 一次?
醫生好唔好?

醫生我無特定 暫時銅鑼灣同旺角都覺得幾好 不過呢其實治療師打得仔細啲尤其有啲熟左會再比心機啲幫你打

複式洋房

番茄仔 發表於 19-2-22 23:49
我打1064時都有出蚊癩, 三四粒第二日就冇左
打得重手d 就會有

1064我都有打過 覺得打完紅過excel v 仲會出啲紅既細粒粒

子爵府

BK Milk勳章

tabola_3 發表於 19-2-23 21:21
係呀 我全面都好紅 好熱 好多微絲血管 都好易敏感 另外會好多狀況 例如乾肌但有一堆唔退的暗粒 醫生話玫瑰 ...

其實同敏感分別主要係面紅, 好難退?

暗粒我都有好多, 但補濕mask 做多d 就會冇

複式洋房

番茄仔 發表於 19-2-23 21:45
其實同敏感分別主要係面紅, 好難退?

暗粒我都有好多, 但補濕mask 做多d 就會冇

面紅面熱唔退就係比較明顯既徵狀 我果時睇好多醫生都只係話濕疹敏感 後來有個醫生帶出我容易敏感就因為玫瑰痤瘡 當時佢話我比一般人面紅 面部會充血 同好容易敏感 唔夠休息 食刺激野 換護膚品都會出事我啲暗粒係點都唔走架 因為皮膚長期處於發炎狀態我屬初期 如果唔治理 再嚴重啲會生痤瘡 到最差會有埋酒糟鼻架

大宅

tabola_3 發表於 19-2-23 21:22
醫生我無特定 暫時銅鑼灣同旺角都覺得幾好 不過呢其實治療師打得仔細啲尤其有啲熟左會再比心機啲 ...

治療師打度數係未細好多?
我D 暗粒好紅退唔到,下巴都有,
有D位冇 暗粒,但又係紅

子爵府

tabola_3 發表於 19-2-24 00:49
面紅面熱唔退就係比較明顯既徵狀 我果時睇好多醫生都只係話濕疹敏感 後來有個醫生帶出我容易敏感就因為玫 ...

我幾廿年都以爲自己係敏感……原來係玫瑰痤瘡。
我泛紅,十幾年前嚴重時可以紅到發火咁㷫曬。我一直冇理因為佢又唔算成日發病。但即使唔發病,都係面紅,望埋去係兩個眼窩白左咁。
因為唔太嚴重又唔太辛苦,衹係唔靚所以一路冇理。
到3年前因為打斑比個醫生話我係玫瑰痤瘡我先知自己係。於是打1064加埋v beam 打,v beam好有效,打左3次情況改善左6成,其實應該打多幾次但佢downtime 太耐,猪頭足個幾星期, 好腫。打果陣好痛下,因我忍得痛叫治療師開最大。
而家好左一半但仍有紅,我計劃打3次excel v搞店埋佢。

子爵府

面紅面熱唔退就係比較明顯既徵狀 我果時睇好多醫生都只係話濕疹敏感 後來有個醫生帶出我容易敏感就因為玫 ...

我d玫瑰痤瘡好得意,齌大面積紅……一粒瘡都冇,連暗粒黑頭酒米乜都冇,毛孔就得鼻上有,基本上如果唔係紅,搞到膚色不均勻,皮膚係算靚的……

大宅

jesswu 發表於 19-2-24 09:08
我泛紅,十幾年前嚴重時可以紅到發火咁㷫曬。我一直冇理因 ...

我都大面積紅, 有瘡,你會係邊到打EXCEL V ?
我問過DOCTOR打V BEAM要4800, 你打幾$?

子爵府

BK Milk勳章

係咪唔會根治架? 只係情況會有好壞的分別?
中医都搞唔掂呀>?

子爵府

BK Milk勳章

jesswu 發表於 19-2-24 09:11
我d玫瑰痤瘡好得意,齌大面積紅……一粒瘡都冇,連暗粒黑頭酒米乜都冇,毛孔就得鼻上有,基本上如果唔係紅 ...
暗粒黑頭酒米毛孔都冇.....好羨慕
其實粉底係咪可以遮晒D紅?

民房

wing1015 發表於 19-1-22 18:15
請問有冇人打過 excel v邊到打?幾錢一次?

玫瑰坐瘡係免疫力問題, 唔建議做任何treatment.
應該係先弄好身子先
我朋友讀完書出黎做野,就開始有玫瑰坐瘡, 用左好多方法,偏方都唔得, 結果用左張醫療床墊,好似三四個月就好返晒, 如果你想睇下相, 可聯絡我

複式洋房

wing1015 發表於 19-2-24 08:09
治療師打度數係未細好多?
我D 暗粒好紅退唔到,下巴都有,
有D位冇 暗粒,但又係紅

治療師度數係細啲 但佢會全面好均勻好仔細咁打得好足 醫生開大啲度數 但就打得好梳 同埋主要打血管 所以各有各幫助但其實治療師都有打到起蚊爛 所以唔算太細既

複式洋房

jesswu 發表於 19-2-24 09:08
我泛紅,十幾年前嚴重時可以紅到發火咁㷫曬。我一直冇理因 ...

Vbeam我無勇氣試 你好勇呀 聽人講好痛的 我忍痛好一般 雖然教順利打完thermage但其實真心好痛 我打咩都痛 excel v picoway 1064都覺痛真心渣 我其實係驚越來越大個 唔理佢會惡化 所以咪決心搞掂去囉

複式洋房

jesswu 發表於 19-2-24 09:11
我d玫瑰痤瘡好得意,齌大面積紅……一粒瘡都冇,連暗粒黑頭酒米乜都冇,毛孔就得鼻上有,基本上如果唔係紅 ...

好羨慕你無暗粒 暗粒真係處理唔到 搞到好粗糙咁如果你皮膚底子咁好 就唔好浪費

複式洋房

番茄仔 發表於 19-2-24 14:44
係咪唔會根治架? 只係情況會有好壞的分別?
中医都搞唔掂呀>?

我打算下個月加埋中醫 呢個病應該好難根治 要靠生活習慣 所以我而家戒辣、甜、海鮮、濕熱野、打邊爐、燒肉、飲好多水、早訓、唔飲凍飲睇下會唔會少啲發作

首頁

尾頁

跳至