親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果在仁川機場搭機鐵 AREX 往明洞, 在klook買了單程車票,請問到達首爾站需不需要出閘再轉地鐵?還是在內裏可自由往搭乘地鐵去明洞?Thanks!

禁止訪問

男爵府

winniepoon 發表於 19-1-22 23:22
如果在仁川機場搭機鐵 AREX 往明洞, 在klook買了單程車票,請問到達首爾站需不需要出閘再轉地鐵?還是在內 ...

聖誕節搭完,唔洗再買票

男爵府

idaidang 發表於 19-1-23 06:41
聖誕節搭完,唔洗再買票

我都聽人講過好似唔使出閘口,咁但係出閘那時 (譬如我會在明洞站出) 是否用張機鐵票出閘呢? 另外,你是否搭express?還是站站停那種?( 因為我沒有t money Card) Thanks!

大宅

點解吾搭機場BUS 6015?

大宅

點解吾搭機場BUS 6015?

男爵府

去明洞梗係直接搭巴士, 唔好搭機鐵啦

大宅

搭機場BUS 6015 都好方便, 吾駛左轉右轉.

不過, 我訂咗架7人車(5大人, 5件行李), 2130 機場去明洞TMARK HOTEL 要HK$590.

另2/3 包車10小時, TMARK/ 小法國/ 南怡/ RAILBIKE/ 晨靜/ TMARK, HK$2100

大宅

回覆 winniepoon 的帖子

唔駛出閘, 首爾站跟指示經指定通道由機場快線站過閘(不用出閘)去地鐵站便可以. 用返同一張票出地鐵閘.

男爵府

winniepoon 發表於 19-1-23 08:13
我都聽人講過好似唔使出閘口,咁但係出閘那時 (譬如我會在明洞站出) 是否用張機鐵票出閘呢? 另外,你是否 ...

我搭express,好舒服,我係明洞出,沿途有指示轉線路線,出閘用同一張票就得

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

搭鐵啦!免塞車,又免費坐地鐵去明洞,巴士貴d
我記得坐機鐵去到首爾站,出閘冇收番張飛的,可以行去四號線坐兩個站到明洞,到時睇指示行去四號線就可以了。

男爵府

winniepoon 發表於 19-1-22 23:22
如果在仁川機場搭機鐵 AREX 往明洞, 在klook買了單程車票,請問到達首爾站需不需要出閘再轉地鐵?還是在內 ...

我都係klook買,換票地方就係閘口旁邊,出閘後記得去machine 退返按金500won

wcpcelia    發表於 19-1-24 10:20

男爵府

多謝大家的意見和提點。 最初都諗住搭機場巴士的,但因為近新年出發,驚塞車,所以諗緊好不好搭機鐵。

大宅

搭機鐵去明洞幾多錢?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

pc1301 發表於 19-1-24 10:10

搭機鐵去明洞幾多錢?

klook見43蚊, 仲有promo 10%off
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 19-1-24 10:16
klook見43蚊, 仲有promo 10%off

真的比巴士平好多,所以都心郁郁搭。聽人講首爾站好大,是嗎?Thsnks!

大宅

回覆 cattz288 的帖子

可以在那裡找到10%promotion?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

WingKanMa 發表於 19-1-24 12:43
回覆 cattz288 的帖子

可以在那裡找到10%promotion?

試下完未!
放下自在

象牙宮

winniepoon 發表於 19-1-24 12:24
真的比巴士平好多,所以都心郁郁搭。聽人講首爾站好大,是嗎?Thsnks!

我都係聽完其他jm意見先決定買左回程飛! 因為坐韓亞可以預早check in
放下自在

水晶宮

idaidang 發表於 19-1-23 12:59
我搭express,好舒服,我係明洞出,沿途有指示轉線路線,出閘用同一張票就得
...

係咪最遠只可以去到明洞站?
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至