自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢個天氣好想食煲仔飯,鐘意大埔陳xx,你地又有無好推介?

大宅

AAAABABY 發表於 19-1-23 10:51

都係去廟街咋

公爵府

西環坤記,一定要訂位,而且唔好預有好好嘅服務,但煲仔飯真係好味嘅

wcpcelia    發表於 19-1-23 15:50
Poyau    發表於 19-1-23 12:05

侯爵府

我都想知、九龍有好推介嗎?

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

伯爵府

mugtaitai 發表於 19-1-23 11:08
西環坤記,一定要訂位,而且唔好預有好好嘅服務,但煲仔飯真係好味嘅

油浸荀殻都好好食

公爵府

ilovemytwins 發表於 19-1-24 18:43
油浸荀殻都好好食

豬骨煲都好受歡迎,好多人食完再加料做火鍋

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Paradise_kiss 發表於 19-1-23 10:55
都係去廟街咋

廟街邊間好食?

大宅

九龍東有好介紹嗎?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

梅芳街嗰間定電車路嗰間呀?

公爵府

pomanlife 發表於 19-1-24 19:22
梅芳街嗰間定電車路嗰間呀?

我去開梅芳街嗰間,電車路嗰間去過一次,我覺得梅芳街嗰間稍稍好味 d d,但唔係差好遠

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

mugtaitai 發表於 19-1-24 19:26
我去開梅芳街嗰間,電車路嗰間去過一次,我覺得梅芳街嗰間稍稍好味 d d,但唔係差好遠
...

西環有間嚐喜煲仔飯入左米芝連,你有冇食過呀?

公爵府

pomanlife 發表於 19-1-24 19:30
西環有間嚐喜煲仔飯入左米芝連,你有冇食過呀?

有呀,坤記唔係時時訂得到位,嚐喜容易好多,而且近地鐵站,附近又有停車場,方便過坤記好多,我而家去嚐喜多過去坤記

聽講嚐喜嘅師傅以前都喺坤記做過(唔知是否屬實),佢 d 煲仔飯係差坤記 d d,個底有時冇咁脆,d 飯有時稍稍偏濕,不過佢容易訂位同交通方便,我可以接受到嗰 d d 差別

彩鑽殿

mugtaitai 發表於 19-1-24 19:36
有呀,坤記唔係時時訂得到位,嚐喜容易好多,而且近地鐵站,附近又有停車場,方便過坤記好多,我而家去嚐 ...

我都有聽過,嚐喜既師傅係坤記過來,但幾年前又話嚐喜個師傅去左北角另起爐灶,之後再去食煲仔飯煲飯真係縮水好勁,之後冇再去食喇,依家又話入左米之蓮,日日都有一班人排隊龍,真係唔知點解

水晶宮

早幾日冇訂位,七點去到,話要九點半先有位!

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

大快活午餐有

大宅

llmom 發表於 19-1-24 20:49
早幾日冇訂位,七點去到,話要九點半先有位!

嘩,真係要揾日訂定位落去試下先

大宅

多謝推介

大宅

Chubbpiggy 發表於 19-1-24 19:16
九龍東有好介紹嗎?

我唔記得係咪秀茂坪,有間叫文記,我都有食過2,3次,不過水準就一時時

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我食一粥麵咋, 都ok呀

子爵府

等位同等煲都勁耐,去開大街果間。

首頁

尾頁

跳至