自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

超級特務 發表於 19-1-23 14:13
可能本身有隱疾
長期過勞絕對會引爆健康問題

我只係奇怪點解一發現有人猝死, 咁快就有人可以串連死者生平死因仲立刻加哂個人情緒咁替其控訴啫

伯爵府

水晶宮

MKma 發表於 19-1-23 13:16
估不到現今的香港,竟是:“朱門酒肉臭,路有凍死骨” R.I.P.

好慘

新移民在大6有樓有錢,成家黎香港印印腳攞綜緩, 香港人就挨到命都冇埋

GKB    發表於 19-1-23 16:09

男爵府

珍珠宮

金金人 發表於 19-1-23 13:32
RIP...

香港既基層人仕,真係好悲哀...

唔係捱死就病死,太辛苦了

大宅

都唔明新移民黎到就拎盡綜援,佢地d同鄉仲要教路點樣拎,香港人就越住越細捱貴租,我唔識政治,星斗市民眼見依家香港變成咁

珍珠宮

RIP

伯爵府

2024勳章

香印提子 發表於 19-1-23 14:50
都唔明新移民黎到就拎盡綜援,佢地d同鄉仲要教路點樣拎,香港人就越住越細捱貴租,我唔識政治,星斗市民眼 ...

仲要霸晒D公屋

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

RIP
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

RIP

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

RIP

子爵府

R.I.P.

伯爵府

蛋花湯 發表於 19-1-23 12:33
RIP
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190123/59174558

RIP

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

RIP

公爵府

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

這兩天天氣冷,任何一個人都不應該睡在室外被海風吹到的地方,很容易出事的。

睡不當風。這是常識。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

RIP 但願死者安息,唔洗再咁辛苦

用戶要求終止服務

牛年勳章

YAC0601 發表於 19-1-23 13:48
BK不嬲有人咁樣鼓勵人,一份唔夠做兩份,兩份唔夠做三份,鬼叫你窮呀頂硬上
...

我爸爸都曾經做過三份工,一份正職,兩份兼職,係負起養家擔子嘅承擔,面對困境嘅堅持,我好尊敬,唔知叫人做多 d 點解要被指責?

事主可能有隱疾,未必完全關工作事,對於佢做幾份工,好可能擔子大,同情,願逝者安息。
未經許可,請勿轉載

首頁

尾頁

跳至