自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

糖分高唔講,數下有成20幾30種添加,都幾得人驚,其實整個蛋糕有需要落禁多野?

象牙宮

回覆樓主:

可能因為儲存運輸

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

少食為妙

子爵府

2019新春慶豚圓

如果全部天然材料,放幾個鐘頭就變壞,還有成本貴很多

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小朋友都中意食的

公爵府

wcpcelia 發表於 19-1-23 16:54
小朋友都中意食的

我以前都係

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

嘉頓擺幾日都要咁多
咁百貨公司擺幾個月果d咪好恐怖?(我係咁唸,我老公好鐘意食)

水晶宮

回覆 she007 的帖子

東海X都係, 一攞起手份雪芳旦糕, 多到嚇死人, 心諗我自己整都唔洗加咁多啦一都好好食呀。 

wcpcelia    發表於 19-1-24 09:07

公爵府

luvkaka 發表於 19-1-23 17:20
回覆 she007 的帖子

東海X都係, 一攞起手份雪芳旦糕, 多到嚇死人, 心諗我自己整都唔洗加咁多啦一都 ...

東海d包又好少,通常5種內,唔通蛋糕要多d?但我覺得街邊普通面包舖係唔會落呢d添加劑,有冇jm知?
另外我想講加頓的方包都有好多,仲有山奇都係,我一睇倒就唔想買,我反而買多左東海,因為佢唔多。

水晶宮

she007 發表於 19-1-23 17:29
東海d包又好少,通常5種內,唔通蛋糕要多d?但我覺得街邊普通面包舖係唔會落呢d添加劑,有冇jm知?
另外我想講 ...
東海X對我黎講算多啦, 反而果間海C真係少架, 你可以睇下.

公爵府

luvkaka 發表於 19-1-23 17:32
東海X對我黎講算多啦, 反而果間海C真係少架, 你可以睇下.

我知,不過海c唔太就我腳所以不是常買倒

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

luvkaka 發表於 19-1-23 17:32

呢間野。我聽完老公之前做滅蟲講野唔敢再買

水晶宮

sze811 發表於 19-1-23 18:31

下?咩事?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大宅

不明

公爵府

你指海c?

別墅

可唔可以分享?

伯爵府

she007 發表於 19-1-23 12:44
糖分高唔講,數下有成20幾30種添加,都幾得人驚,其實整個蛋糕有需要落禁多野?
...

其他產品生命包食落有苦味,都唔明點解仲可以推出市場。

伯爵府

she007 發表於 19-1-23 19:08
你指海c?

好大個,但空心冇料。

大宅

首頁

尾頁

跳至