自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

個人認為似乎都係明蘭最討人喜愛,靚得黎又夠聰穎,面對逆境都可以咁堅強,真係好鍾意呢個角色

伯爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

盛奶奶

地位尊貴, 見識廣博, 盛家的定海神針, 跟佢同住的都出類拔箤。
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

明蘭/盛奶奶, 兩個都

水晶宮

盛家大娘子,雖是個扶不起的阿斗,但演員表現實在太可愛,只是後期少出現了

少奶奶的身份,丫頭的命...

別墅

2019勳章

最鍾意盛家祖母,明蘭,小桃
最憎康姨媽,小秦氏,小公爺

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

盛大娘子,好正always 虎頭蛇尾好生鬼

盛二娘同佢囡墨蘭,話暈就晕成日咋死,正宗綠茶婊,被捉姦果下好好笑,可惜又去领左飯盒

水晶宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

未開始睇
好睇?

大宅

好like盛奶奶,覺得佢係全劇最令人印象深刻既角色

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

小桃,儍人有儍福

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

鴨鴨比 發表於 19-1-23 15:47
盛大娘子,好正always 虎頭蛇尾好生鬼

盛二娘同佢囡墨蘭,話暈就晕成日咋死,正宗綠茶婊,被捉姦果下好好笑, ...

我都覺得盛大娘正! 好cute! 淨係識0係二娘面前擺款, 但咩都做唔到!

盛二娘0甘快領飯盒, 有d唔捨得佢, 鍾意睇佢咋暈

伯爵府

盛奶奶

珍珠宮

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章

fanyi02211990 發表於 19-1-23 13:27
個人認為似乎都係明蘭最討人喜愛,靚得黎又夠聰穎,面對逆境都可以咁堅強,真係好鍾意呢個角色

...

盛老太

個演員演得好好

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

大宅

睇到新果集顧二下聘禮,顧二同明蘭表明心意果下好man,好有型,另外我幾鍾意睇盛大人,覺得佢好好戲

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

明蘭同顧二叔新婚後勁撒糖。真係甜得黎好生鬼,有一場係講兩個同埋蓉姐兒三個玩黎玩去,之後顧二攬住明蘭想錫錫。被小桃撞破,佢仲話教乜鬼防身術。睇到我變心心眼。馮紹峰好帶到穎寶入戲。
另宜家睇到50集,顧大娘子可以替代林小娘個位置了。佢喊得真係幾假,假得黎幾抵死,真正倪君子。遲啲康姨媽出場,呢個就真小人。

題外話,想睇下遲啲講明蘭擊鼓哥場,小說中是沒有的。唔知係咪去開封府呢,我淨係諗到包拯,不過佢應該係南宋人,故事講緊北宋。

禁止訪問

2019勳章

子爵府

2019新春慶豚圓

54heima 發表於 19-1-23 15:17
盛家大娘子,雖是個扶不起的阿斗,但演員表現實在太可愛,只是後期少出現了
...

我睇完小說,剛剛開劇,睇左約十集,盛大娘真係做得好好,令角色更立體,演員十分出色

侯爵府

fanyi02211990 發表於 19-1-23 13:27

...

請問邊樹有得睇?thx

男爵府

小桃,吃貨一名,雖然係丫鬟,但有幸跟著明蘭,又能嫁給兩情相悅。

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Minnacat 發表於 19-1-28 22:56
請問邊樹有得睇?thx

mytv, 楓林,多瑙,愛奇藝,優皓,騰訊
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

喜歡小公爺的不為,為了護主把自己生命耗盡。看到他被活活打死時,真的傷心

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊