產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

其實都幾灰,無諗過生完BB身材會咁大轉變,一直以為生左之後就會好自然咁變返以前既身形,但生左先發現自己成個身型唔同哂,重點係盆骨同patpat大左,以前著既褲都著唔落,要買到XL或者橡筋褲先著到,見到自己身形咁大變化,真係好唔開心。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

尤其順產,盆骨一定收唔到生前size~
就算有D人,生完都係好瘦,但其實盆骨都係闊左,只係瘦,睇落唔覺~
同埋我自己覺得,生完點都會有少少虎背,加上年紀又大D,我上一胎生完,其實仲瘦過未生之前,但骨架硬係無做女時細~

2019新春慶豚圓

回覆 bananahee 的帖子

Hi bananahee ,明白媽媽想快D恢復身材,雖然未必馬上見到效果,透過飲食及做運動去達到修身效果係最持久架,主要留意熱量的攝取和消耗平衡,熱量消耗比攝取快/多,修身效果會比較明顯。生產過嘅媽媽肚皮/盤骨繃緊度可能會受影響,媽媽可以勤D做腰腹運動黎收緊/強化腹部肌肉,例如首先身體平躺, 兩腿伸直 離地面60度, 然後雙腿好似剪刀一樣打橫張開-交叉, 張開-交叉, 速度越慢越有效, 依個動作可以鍛鍊腰部肌肉,運動時間/難度由少漸多,每日堅持練習仲係修腹最有效方法。BB幾大呀?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

2019勳章

bananahee 發表於 19-1-23 15:59
其實都幾灰,無諗過生完BB身材會咁大轉變,一直以為生左之後就會好自然咁變返以前既身形,但生左先發現自己 ...
真係

禁止訪問

2019勳章

大宅

2019勳章

做個靚太 發表於 19-1-23 16:06
尤其順產,盆骨一定收唔到生前size~
就算有D人,生完都係好瘦,但其實盆骨都係闊左,只係瘦,睇落唔覺~
同 ...
係呀,我明

大宅

2019勳章

[email protected] 發表於 19-1-23 17:30
回覆 bananahee 的帖子

Hi bananahee ,明白媽媽想快D恢復身材,雖然未必馬上見到效果,透過飲食及做運動 ...
感謝分享

大宅

2019勳章

pakfayau 發表於 19-1-24 15:22
身形咁大變化係正常事~唯有生完之後努力做運動減返~不過盆骨果啲位好難細返 ...
我都有上網睇過,除非每日都好有恆心咁做運動,盆骨位先會移返正常,但又要湊仔真係冇咩時間,而家準備學下yoga伸展,希望有效啦..

2019新春慶豚圓

bananahee 發表於 19-1-25 12:12
感謝分享
加油!
NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

2019新春慶豚圓

bananahee 發表於 19-1-25 12:12
感謝分享

禁止訪問

複式洋房

2019勳章

bananahee 發表於 19-1-23 15:59
其實都幾灰,無諗過生完BB身材會咁大轉變,一直以為生左之後就會好自然咁變返以前既身形,但生左先發現自己 ...

只要條化骨龍健康,大細順利平安,我唔介意變化

大宅

superfitma 發表於 19-1-28 15:24
除左yoga其實仲要戴腰封同做古法紮肚,紮肚可以將盆骨同內臟移返正常位置,再做運動減肥先可以瘦得快啲~
...
記得以前張名雅都係紮肚先瘦得咁快
唔知去nxwborn定邊間到做 好似幾有效

大宅

2019勳章

yatyeungtze 發表於 19-1-29 14:12
記得以前張名雅都係紮肚先瘦得咁快
唔知去nxwborn定邊間到做 好似幾有效
佢係呢間做

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

盆骨會由S 變到去XL?

如果係肥左, 就要努力去減.

複式洋房

2019新春慶豚圓

bosch 發表於 19-2-2 22:48
盆骨會由S 變到去XL?

如果係肥左, 就要努力去減.

同意!! 我都肥左好多... 重左起碼30磅, 而家自己減左10磅左右, 要繼續努力!

男爵府

回覆樓主

樓主又扮問問題
實際賣廣告
11樓
13樓
14樓
又賣廣告

首頁

尾頁

跳至